Societat 16/07/2012

21,7 milions de persones han utilitzat el Bus Turístic en 25 anys

El servei ha servit per estendre els beneficis del turisme a àrees de la ciutat allunyades del centre

Thaïs Gutiérrez
1 min
El Barcelona Bus Turístic / ACN

BarcelonaEl Bus Turístic de Barcelona celebra 25 anys i l'Ajuntament de la ciutat i Turisme de Barcelona han tret pit, aquest dilluns, en un acte oficial en què han fet públiques les xifres del creixement que ha experimentat aquest servei des del seu naixement.

El Bus Turístic va néixer l'any 1987, quan Barcelona encara no havia viscut la revolució urbanística dels Jocs Olímpics, i no atreia els centenars de milers de turistes que atreu avui dia. Llavors hi havia només dos autobusos, però amb la celebració dels JO la ciutat es va col·locar al mapa mundial i els visitants van començar a augmentar i la demanda d'aquest servei va créixer.

Actualment la flota de busos està integrada per 74 vehicles i el 2011 hi va haver 2.125.960 viatgers. L'acumulat des del 1987 és de 21,7 milions de persones, cosa que converteix el Bus Turístic, segons ha dit el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, en el "segon operador mundial després de Nova York". La tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Sònia Recasens, ha destacat que aquest servei "ha aconseguit estendre els beneficis del turisme a altres zones de la ciutat, allunyades del centre, i permetre que se'n beneficiïn els barris i el seus comerços".

Per la seva banda, el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha destacat la importància del turisme com a motor econòmic del país en un moment molt complicat i ha assegurat que confia que pugui "seguir sent el motor per sortir d'aquesta situació".

stats