Societat 10/07/2013

El ministeri de Sanitat deixarà de finançar vuit anticonceptius a partir de l'agost

El govern espanyol atribueix la decisió a l'optimització de recursos i l'oposició denuncia que la mesura es basa en "motius ideològics"

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol deixarà de finançar, a partir de l'1 d'agost, vuit anticonceptius orals, anomenats d'última generació. La mesura, segons fonts del ministeri de Sanitat, no suposarà un buit terapèutic, ja que existeixen altres fàrmacs finançats que porten molts anys donant bons resultats. Les mateixes fonts al·leguen que no s'ha demostrat que aquests vuit anticonceptius ofereixin beneficis extraordinaris que justifiquin un preu més alt.

Els vuit fàrmacs van ser incorporats a la cobertura pública fa dos anys. Una resolució de la direcció general de Farmàcia ha decidit excloure'ls perquè el preus fixats pel ministeri no han sigut acceptats pels laboratoris.

El ministeri ha explicat que manté el finançament de 23 anticonceptius orals, entre els quals tres fàrmacs d'última generació, que "compleixen les màximes exigències de contrastada seguretat i eficàcia". Tots són de laboratoris que han adaptat les tarifes als últims acords de la comissió interministerial de preus, que estableix un preu màxim.

Crítiques de l'oposició

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat el govern espanyol d'estar "contra les dones" i de voler "inaugurar una nova era: la de la castedat". Valenciano creu que la mesura del PP va "contra la llibertat sexual i reproductiva de les dones".

El portaveu de sanitat del grup parlamentari popular, Manuel Cervera, ha respost a les crítiques assegurant que la decisió no es basa en "motius ideològics", sinó que respon a "l'optimització de recursos".

stats