SOCIETAT
Societat 21/06/2012

El ministre Wert ara vol protegir la tauromàquia

El ministeri d'Educació, Cultura i Esports crearà una comissió de treball per preparar un pla de promoció i protecció dels toros

Ara
1 min
Les corrides van desaparèixer de la graella de TVE el 2006. A la imatge, lídia del dia abans que la Monumental de Barcelona tanqués com a recinte taurí.

BarcelonaEl ministeri d'Educació, Cultura i Esports, dirigit per José Ignacio Wert, ha acordat aquest dijous la creació d'una comissió de treball per preparar un pla estatal de foment i protecció de la tauromàquia. Wert vol posar en valor els toros per considerar-los una manifestació i indústria cultural. Entre les mesures del pla estatal està previst que s'inclogui l'actualització de la norma bàsica reguladora dels espectacles taurins, l'estudi d'ajudes a les associacions sense ànim de lucre relacionades amb el món del toro i el disseny de campanyes de comunicació que posin de manifest els valors culturals i socioecònomics de la tauromàquia.

La comissió de treball –el ministeri diu que no tindrà cap cost– presentarà un informe a José Ignacio Wert en un termini no superior a sis mesos. El ministeri assumirà les recomanacions de la comissió per planificar la promoció i protecció de la tauromàquia.

stats