Societat 16/11/2014

Els Minyons de Terrassa fallen en el seu intent de l'inèdit 4 de 10 amb folre i manilles

El castell s'ha enfonsat just quan començaven a sonar les gralles

A. Solé / E. Garcia
2 min
El 4 de 10 amb folre i manilles dels Minyons cau just quan sonaven les gralles. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEls Minyons de Terrassa han fallat en el seu intent d'aconseguir l'inèdit 4 de 10 amb folre i manilles, aquest diumenge al migdia en la segona ronda de la seva diada. El castell s'ha enfonsat just quan començaven a sonar les gralles.

A la ronda següent, els Minyons han descartat tornar a intentar el 4 de 10 amb folre i manilles, i han aconseguit descarregar un 4 de 9 amb folre. Abans, en la primera ronda, havien carregat un 3 de 10 amb folre i manilles que ha fet llenya en el descens.

Només l'havien portat a plaça els Castellers de Vilafranca

El 4 de 10 amb folre i manilles és un castell que encara cap colla ha aconseguit carregar mai, i només una es va atrevir a portar-lo a plaça en dues ocasions, sense èxit.

Van ser els verds dels Castellers de Vilafranca, que l'1 de novembre (Tots Sants) del 1996 van fer dos intents, però en cap dels dos van arribar a sonar les gralles: el primer es va enfonsar quan els quints es començaven a col·locar, i el segon amb el pis de quarts a lloc.

El segons intent dels verds va ser set anys més tard, en la diada de Tots Sants del 2013, quan el 4d10fm va ensorrar-se just després de col·locar el pis de setens (per sobre només hi ha el pom de dalt: dosos, acotxador i enxaneta).

Els Minyons van fer un assaig seriós del 4de10fm el 20 de novembre de 2011, quan van arribar a col·locar quints. Una setmana més tard, però, no el van arribar a provar en la seva diada perquè abans van provar el 3d10fm, que va caure dos cops, i es van fer enrere.

stats