Mobilitat

El Govern recupera el projecte del segon túnel de Ferrocarrils al Vallès

Territori espera licitar properament l'estudi informatiu per construir-lo

ARA
2 min
Ferrocarrils de la Generalitat.

BarcelonaNo és la primera vegada que el Govern planteja construir un segon túnel per donar més capacitat al Metro del Vallès (la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat), però ara el projecte sembla més a prop de ser una realitat. La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat que licitaran pròximament la redacció de l'estudi informatiu per construir aquest segon túnel.

Segons ha explicat Capella en una conferència al Cercle d’Infraestructures, un dels problemes de la línia és que en els últims anys ha assumit cada cop més trens fins a convertir-se en un "eix fonamental en la mobilitat metropolitana sostenible", però en bona part manté encara l'estructura "de fa més de cent anys, dissenyada amb criteris i necessitats allunyades de les actuals". El segon túnel permetria ampliar el servei ferroviari i reduir el temps de viatge entre Barcelona i Terrassa i Sabadell.

Abans de finals d'any, el departament també vol firmar el conveni amb l'Estat per construir els intercanviadors entre la línia R8 de Rodalies i la línia del Metro del Vallès. Això es farà a través d'un encàrrec de gestió de l'Estat a la Generalitat, segons el departament.

La integració tarifària, el gener del 2025

Capella també ha explicat que el seu departament té el compromís de fer efectiva la integració tarifaria l'1 de gener del 2025. Així ho ha explicat aquest divendres durant la seva participació a la sessió del Cercle d’Infraestructures, organitzat al World Trade Center, a Barcelona, i ha subratllat que es tracta "d'un compromís" del departament de Territori. La mesura, segons Capella, suposarà "la implementació d'un nou sistema tarifari basat en els quilòmetres recorreguts" i que "bonificarà" els usuaris que en facin més ús. La titular de Territori ha assegurat que són "mesures per fer més atractiu el transport públic" i ha recalcat que es tracta d'una bona inversió que farà guanyar passatgers.

stats