Montcada celebra el soterrament de les vies: tardarà set anys

La perillositat de creuar-les ha causat 176 atropellaments mortals

ARA
1 min
Un tren travessant un dels passos a nivell de Montcada i Reixac aquest migdia.

BarcelonaMontcada i Reixac ha celebrat el soterrament de les vies del tren de la línia R2 l’endemà que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, anunciés que el consell de ministres de dimarts vinent donaria l’autorització de les obres. L’alcaldessa del municipi, Laura Campos, assegura que el soterrament ara arriba "a un punt de no retorn" perquè les obres ja tenen data: han de començar entre finals d’aquest any i principis del vinent.

Tot i això, les obres tardaran set anys i Campos admet que suposaran "moltes molèsties" per als veïns. El soterrament tan reivindicat a Montcada i Reixac permetrà eliminar els passos a nivell i recosir el nucli urbà. La perillositat de creuar el tren pel mig del municipi ha causat 176 atropellaments mortals des que va arribar el ferrocarril a la ciutat, a finals del segle XIX.

A Montcada i Reixac hi creuen diverses infraestructures, com són dues línies de tren i dues carreteres d'alta utilització –la C-17 i la C-33–. La setmana vinent s’autoritzarà la licitació de l’execució de les obres: "En uns sis mesos esperem començar a veure-hi moviment", explica Campos a l’ACN: "Seran unes obres llargues i traumàtiques, caldrà fer molta pedagogia perquè les patirem molt, però valdrà la pena".

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total també ha celebrat l’anunci com una victòria de la reivindicació. Però ara la seva tasca "serà vetllar perquè el projecte avanci en els terminis acordats i amb el mínim impacte per als veïns, malgrat ser conscients de les molèsties que generarà", apunta la portaveu del col·lectiu, Anna Solano: "Ens queda una bona temporada de treball en equip en què caldrà prescindir dels personalismes".

stats