Moderna prepara una dosi de reforç que servirà contra el covid-19 i la grip

La nova vacuna encara ha de ser avaluada i aprovada per les autoritats sanitàries

ARA
2 min
Ampolles prototip de la vacuna de Moderna contra el covid-19 en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa farmacèutica estatunidenca Moderna ha anunciat aquest dijous que ha començat a desenvolupar una dosi de reforç que protegeix alhora contra el covid-19 i la grip comuna. "Avui anunciem el primer pas del nostre nou programa de vacunes respiratòries per al desenvolupament d'una vacuna de dosi única que combina un reforç contra el covid-19 i un altre contra la grip", ha assegurat la companyia en un comunicat. El nou preparat monodosi combinarà l'actual vacuna covid de Moderna amb una altra contra la grip que ara mateix està en desenvolupament. L'empresa espera afegir-hi, amb el temps, vacunes per a més malalties respiratòries en les quals està treballant, com una contra el virus sincític respiratori (VSR), i vol que funcioni com una dosi de protecció anual, segons ha informat Reuters.

L'anunci arriba després que la setmana passada la companyia va presentar els primers resultats dels assajos clínics sobre una tercera dosi de reforç a les autoritats sanitàries europees perquè n'avaluïn l'efectivitat i l'autoritzin, ha informat l'agència Efe. "Estem satisfets d'haver sol·licitat una autorització condicional de comercialització a l'Agència Europea de Medicaments per a la nostra candidata de reforç al nivell de dosi de 50 micrograms", va assegurar divendres passat la farmacèutica després de sol·licitar el permís a Europa.

El conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, ja va apuntar llavors que els estudis i les anàlisis que ha fet la farmacèutica "mostren que una dosi de reforç de 50 micrograms" de la seva vacuna "provoca potents respostes d'anticossos contra la variant delta" de covid. "Creiem que tindrem al davant una oportunitat molt gran si podem treure al mercat un potenciador anual panrespiratori d'alta eficàcia", ha afirmat Bancel aquest dijous durant una presentació dels avenços de la companyia en nous productes, segons apunta Reuters.

La farmacèutica també ha fet pública informació actualitzada sobre l'assaig per provar la vacuna contra el covid-19, ja autoritzada, en nens de 6 a 11 mesos. Concretament, està provant una dosi de 50 micrograms en 4.000 nens d'aquestes edats que participen en un assaig pediàtric. D'altra banda, Moderna ha assegurat que els estudis de selecció de dosis per a diferents grups d'edat, com el de 2 a 6 anys i el de 6 mesos a 2 anys, encara estan en marxa.

stats