Societat 21/04/2014

La Mona Solidària torna al Clot

El dia 26 d'abril la pastisseria La Palma repartirà mil trossos de xocolata i pa de pessic a canvi d'aliments de primera necessitat

Ara
2 min

BarcelonaEl proper dissabte, 26 d'abril, hi haurà festa al Clot. Una festa solidària. La pastisseria La Palma repartirà mil porcions de mona de xocolata i pa de pessic en la cinquena edició de la Mona Solidària, que espera convertir-se en aproximadament 3.000 quilos d'aliments de primera necessitat.

La iniciativa, organitzada conjuntament amb l'Eix Clot i la col·laboració del Banc dels Aliments, va començar fa cinc anys, quan en Ramon Pérez, pastisser del barri del Clot, va voler ajudar d'alguna manera les persones més necessitades del barri.

La proposta és molt senzilla, per poder tastar la Mona Solidària només cal portar algun aliment de primera necessitat: arròs, llegums, llaunes de tonyina, de sardines, etc. Això sí, per raons òbvies, sempre productes empaquetats i mai menjar fresc. L'any passat es van aconseguir aplegar aproximadament 2.700 quilos de menjar.

Acompanyament de jazz i cultura popular

La mona, que porta el títol de 'La ciutat i el tren de l'alegria', ja es pot veure a l'aparador de la pastisseria La Palma, al carrer del Clot, 72. El pastís representa una ciutat de cases de xocolata que inclou un tren que fa un circuït en forma de 8. El nom del pastís, explica en Ramon Pérez, "vol dir que és un tren carregat que vol repartir menjar i alegria pel barri".

El matí del dia 26 començarà, a les 10.30 h, amb una cercavila de la banda de jazz Dixieland, que durà la seva música pels carrers del Clot, de la Séquia Comtal i les places del Mercat i de Font i Sagué. Cap a les 11.15 h serà el torn de la cultura popular, amb una ballada dels Gegants del Clot i actuacions del Ball de Bastons del Clot i dels Castellers de Barcelona.

Aquesta no és l'única iniciativa solidària de la pastisseria La Palma, que també organitza tallers de fer xocolata per a escolars i grups d'adults.

stats