Societat 17/04/2014

El Mic, Disney... i Robinson Crusoe: 10 mones que triomfen aquesta Pasqua

El Súper 3, els dibuixos animats i les mones independentistes, entre les figures de xocolata amb més demanda

Sílvia Calderó
4 min

BarcelonaEl Mic del Súper 3 continua imbatible en el 'top' 10 de les mones de Pasqua de més èxit. Darrere seu, els personatges de Disney: els clàssics sembla que han passat a un segon terme, però els protagonistes de Frozen o els Minions han agafat el relleu. Per clàssic, però, les típiques mona de Pasqua: la cristina d'ous i la mona de crocant. Torna el 'vintage', també en qüestió de mones. El Barça, en canvi, perd pes, arrossegat pels mals resultats. I es fan un lloc al rànquing les mones independentistes, amb Robinson Crusoe i tot.

1. Mic: El personatge del Club Super3 que més triomfa. El trobem amb múltiples variants: de xocolata negra, de xocolata blanca o amb barreja de diferents xocolates. A la pastisseria Escribà de Barcelona utilitzen la tècnica de pintat al fred per fer la figura del Mic, que consisteix a congelar la peça de xocolata i amb el contrast de la temperatura la resta de la xocolata que es va afegint es va cristal·litzant. Amb aquesta tècnica creativa aconsegueixen una sensació visual de ninot de peluix.

2. Frozen: Els personatges de la pel·lícula 'Frozen' de Walt Disney són una de les novetats amb més èxit per a aquest Dilluns de Pasqua. Trobem un gran nombre de representacions de xocolata de la Reina de Arendelle, la Reina de la Neu, la princesa Arendelle o del famós ninot de neu.

3. Minions: Els personatges dels Minions també estan d'entre els més vistosos a les pastisseries catalanes. Un pel·lícula d'Universal que aconsegueix les primeres posicions del rànquing.

4. Violetta: Una de les novetats que s'ha imposat a les mones d'enguany és el personatge de la Violetta, la protagonista d'una de les sèries infantils de Disney amb més èxit. A més, trobem aquesta figura de xocolata amb tot de detalls, com és el cas de la pastisseria Escribà, que hi representa la protagonista, formes de CD's, ratolins d'ordinador i també hi ha de regal un anell.

5. Robinson Crusoe i l'estelada: El procés sobiranista també s'ha fet un lloc en la Pasqua d'aquest any. Els pastissers de les comarques gironines han creat mones reivindicatives a favor de la consulta. L'estelada i el nàufrag Robinson Crusoe, citat per Rajoy en el debat al Congrés que va dir no a la consulta, ja tenen la versió mona.

6. Pilotes del Barça: Tot i els mals resultats de l'equip, les pilotes de xocolata del Barça segueixen entre les més venudes. El seguidors blaugrana, un any més, disposen dels ous de xocolata que figuren pilotes o de representacions de camps de futbol amb figures de diversos jugadors.

7. Cristina d'ous: És la mona tradicional. En el seu origen portava tants ous com anys tenia l'infant. Està feta de massa de brioix i es col·loquen ous durs al damunt. També hi ha la variant de posar ous de xocolata. Sílvia Roig, de la pastisseria La Colmena de Barcelona, explica que "els padrins tenen una nova tasca que és explicar als fillols quina és la verdadera tradició de la mona i els nens quan saben la història els agrada rebre la mona més típica, la que rebien els seus avis".

8. Master Chef Junior: Una gran novetat d'aquest any són les mones relacionades amb l'èxit del programa Màster Chef Junior de TVE. La pastisseria Escribà ha reproduït un plató del Màster Chef. A més, de regal, un davantal perquè els més petits puguin iniciar-se en el món culinari.

9. Figures de tradicions catalanes: La pastisseria Conde de Tarragona elabora figures de xocolata en representació de les quatre colles castelleres de la ciutat. La iniciativa la va impulsar el nebot del pastisser Josep González, que és casteller i va tenir la idea de fer una mona especial coincidint amb el Concurs de Castells que hi ha aquest any a Tarragona.

10. Figures d'animals i de superherois: La figura de xocolata més venuda dins del regne animal és el Koala i entre els superherois trobem l'Spiderman. Takaschi Ochiai, propietari de la pastisseria japonesa que porta el seu mateix nom, explica que "ja no fan les típiques mones". "Ara fem figures més divertides de diversos animals i el Koala és el que té més èxit", diu.

Les pastisseries no desaprofiten les xarxes socials. Escribà convida als clients a fer-se fotos amb les seves creacions i compartir-les a Instagram amb l'etiqueta #escribapascuas o al Twitter citant el seu usuari @escriba1906. Christian Escribà assegura que "l'objectiu és tenir repercussió mundial i reivindicar que la mona és de Catalunya".

Els lectors de l'ARA també podran compartir les mones per Twitter o Instagram amb l'etiqueta #ARAmones.

stats