Societat 09/03/2017

Montcada i Reixac convoca els ciutadans per exigir de nou el soterrament del tren

L'acte recordarà les 168 víctimes i no es descarta que els veïns acabin protestant amb el tall de les vies

Maria Altimira
1 min
Els veïns protesten arrel de la mort de l'última víctima mortal / CRISTINA CALDERER

BARCELONAFa 4 anys que els ciutadans de Montcada i Reixac s'apleguen en un dels passos a nivell de la línia R2 per exigir el soterrament de les vies del tren on, fins ara, han mort 168 persones. Avui ho tornaran a fer entorn del monòlit que recorda les víctimes però amb un projecte per a la construcció de vies subterrànies alternatiu sota el braç.

L'acte, convocat pel govern municipal i la plataforma Tracte Just-Soterrament Total i previst per les 18.30 h, comptarà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la responsable de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

Durant la convocatòria hi haurà una ofrena floral, es faran dos forats al monòlit en record de les dues víctimes mortals d'enguany i està previst que es clogui amb les intervencions de Laura Campos, alcaldessa del municipi, Rull i Sanz. Amb tot, i d'acord amb fonts veïnals, no es descarta que els ciutadans acabin protestant amb el tall de les vies.

El projecte alternatiu

Els consistoris de Montcada i Reixac i Barcelona van presentar l'1 de març alprojecte alternatiu de soterrament de la línia ferroviàriaredueix a la meitat, de 400 a 200 milions d'euros, el cost del pla Foment

El projecte realitzat per Barcelona Regional (BR) aporta grans modificacions al projecte inicial, com ara fer tota l’actuació amb un sistema constructiu entre pantalles a cel obert, que permet soterrar a una mínima profunditat, no utilitzar tuneladora i crear una única via provisional de tren que es mantindria durant tota l'execució, cosa que evitaria el desviament del ferrocarril per trams, com estava pensat, i alliberaria tota l'àrea de treball.

stats