Societat 28/12/2018

Mor la pedagoga Irene Balaguer, presidenta de Rosa Sensat entre el 2006 i el 2015

L'Ajuntament i la Generalitat reconeixen la feina de la defensora de l'educació pública

Efe
1 min
Mor la pedagoga Irene Balaguer, presidenta de Rosa Sensat entre 2006 i 2015

BarcelonaLa pedagoga i mestra catalana Irene Balaguer, presidenta de l'associació de mestres Rosa Sensat entre el 2006 i el 2015, ha mort, segons ha informat avui aquesta entitat, que no ha revelat les causes del decés.

Balaguer va ser defensora de l'escola pública des de la infància fins a l'adolescència i va lluitar perquè els poders públics garantissin l'educació dels nens des que neixen fins als 3 anys amb guarderies públiques.

Balaguer va ser durant 9 anys directora de l'associació Rosa Sensat, una associació de mestres que lluita per millorar l'educació i que defensa la renovació pedagògica.

Arran de la seva mort, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat en un tuit el seu condol "a la família i les persones estimades d'Irene Balaguer", a la que considera "amb Marta Mata la gran impulsora del model de guarderia pública" de Barcelona.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha expressat mitjançant un altre tuit que Balaguer va dedicar "tota la seva vida a l'educació fins a l'últim moment" i que va ser una "organitzadora incansable i una dona lluitadora".

Barcelona en Comú ha fet públic un comunicat en el qual ha definit Balaguer com una "mestra que es va dedicar a l'educació tota la seva vida i va ser la gran impulsora del model de guarderia pública de Barcelona", i ha agraït a la pedagoga la seva "feina incansable" per l'educació pública.

stats