Societat 13/10/2017

Mor una de les persones afectades per un brot de legionel·losi a Blanes

La malaltia ha afectat fins ara 6 persones, la majoria, d'edat avançada, i se n'investiga un possible setè cas

Ara
1 min

BarcelonaL’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha confirmat la mort d’una persona arran del brot de legionel·losi a Blanes, a la Selva. Es tracta d’una dona de 83 anys que estava ingressada en estat molt greu.

Fins ara el brot ha afectat 6 persones, inclosa la víctima. De la resta d’afectats, dos van rebre l’alta mèdica i tres continuen hospitalitzats. A més, avui l'ASPCAT ha rebut altra notificació d'un cas a Blanes que està en estudi, però encara no es pot confirmar si forma part del brot.

Tots els afectats tenen entre 52 i 92 anys, si bé la mitjana d'edat és de 82 anys. Tots els casos s'agreugen perquè els malalts presentaven altres patologies o un estat de salut delicat per la seva avançada edat. Van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre. En tres dels casos s’ha pogut recollir un mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Paral·lelament continua en curs l’enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona, i fer-hi una inspecció, recollida i anàlisi de mostres.

stats