Un mort en una baralla entre menors a Badalona

Un noi de 14 anys va apunyalar la víctima, de 17, en un enfrontament al carrer

Jordi Ribalaygue i Pau Esparch
2 min
Una patrulla dels Mossos a Barcelona en una imatge d’arxiu.

BadalonaUna baralla entre menors a Badalona ha acabat amb una víctima mortal. L'enfrontament va ser diumenge al matí al carrer, quan un menor va apunyalar-ne un altre, que va ingressar a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) en estat crític. La víctima, de 17 anys, ha mort aquest dimarts i ara els Mossos d’Esquadra busquen el presumpte autor, de 14 anys, per detenir-lo, tot i que han afegit que, tractant-se d’un menor, no donaran més detalls. Els Mossos, juntament amb la Guàrdia Urbana de la ciutat, ja havien obert una investigació i tenien localitzat l’agressor.

El jove va rebre una ganivetada a l’alçada del fetge quan es va interposar en una baralla entre el seu germà petit –també menor de 14 anys– i l’agressor, que va acabar ferint-lo mortalment. Segons fonts coneixedores, els fets van passar després que el germà del noi mort i el presumpte autor de l’apunyalament haguessin quedat diumenge a les 11 del matí al barri de la Pau de Badalona, a tocar de Santa Coloma de Gramenet. A la cita s’hi va afegir una menor –també de 14 anys– que havia sigut parella del noi que ara busquen els Mossos. Segons les mateixes fonts, la trobada havia estat motivada per aclarir unes suposades amenaces de mort que la noia havia rebut de l’agressor, amb qui havia trencat la relació.

La conversa va derivar en un enfrontament a cops entre els dos nois de 14 anys. Va ser llavors quan la víctima va intentar posar-se entremig d’ells i va rebre la ganivetada. La ferida causada per aquest apunyalament li va fer perdre una gran quantitat de sang. Els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) el van reanimar i el van traslladar al centre hospitalari, on ha mort aquest dimarts.

"Rebuig" a la violència

L’Institut Isaac Albéniz de Badalona, el centre on estudiava la víctima, ha fet un comunicat en què ha lamentat la mort i s’ha afegit al dol: “Fer arribar el més sincer condol de tota la comunitat educativa a la seva família i als seus amics”. L’institut aturarà les activitats aquest dimecres al migdia per fer un minut de silenci “com a mostra de respecte i record del company”. “També per fer palès el nostre més ferm rebuig als actes de violència que han provocat aquesta tragèdia”, ha expressat el centre.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va assegurar diumenge que la baralla havia sigut per una discussió “entre diversos joves, quan uns han increpat la resta”. Albiol va afegir que l’agressor, que havia actuat amb una navalla, estava “totalment localitzat”. L’alcalde ha manifestat aquesta tarda que lamenta “profundament” la pèrdua del noi.

Com que el presumpte autor de l’apunyalament té 14 anys pot ser imputable –seria inimputable si tingués 13 anys o menys–, de manera que la previsió és que, un cop sigui detingut, passi a disposició de la Fiscalia i el jutjat de menors. En aquest cas se li podrà aplicar una mesura de justícia juvenil, que pot comportar l’ingrés en un centre que pot arribar a ser de règim tancat.

stats