Successos

Un mort i quatre ferits en un incendi a la presó de Puig de les Basses

El pres que hauria provocat el foc i que ha mort en l'incident havia denunciat maltractaments i coaccions per part de funcionaris de la presó de Mas d'Enric

ARA
1 min
Un dels mòduls de la presó Puig de les Basses en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUn intern del centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, ha mort aquest diumenge a la tarda en un incendi provocat per ell mateix i uns altres dos interns en les dues cel·les que ocupaven. Els altres dos presos i dos funcionaris del centre han resultat ferits per inhalació de fum, tot i que no es tem per la seva vida, segons ha informat el departament de Justícia. Han sigut traslladats a l'Hospital de Palamós i al de Figueres.

Segons assegura el departament, el foc ha començat a dues cel·les de règim tancat d'homes, les conegudes com a DERT, i on els interns estan reclosos 21 hores al dia. Els vigilants de la presó haurien sufocat el foc i haurien aconseguit rescatar els interns de l'interior de les cel·les, encara que un d'ells ha mort poc després. La comitiva judicial s'ha desplaçat fins al centre per a l'aixecament del cadàver i s'ha obert una investigació per esclarir les causes de l'incident.

El pres que ha mort en l'incendi és Mohamed Chouli el Hosni, de 30 anys, que complia una condemna de 13 anys i 22 mesos de presó per diversos robatoris amb violència i que, segons asseguren fonts de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH), fa un any va denunciar maltractaments i coaccions per part de funcionaris de la presó de Mas d'Enric, al Catllar. Segons les mateixes fonts, Chouli va ser traslladat de Mas d'Enric a Puig de les Basses el juliol del 2020.

El sindicat UGT ha denunciat que l'incident "és conseqüència de les polítiques regimentals" i ha exigit a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, "canvis profunds" a la secretaria de mesures penals.

stats