Societat 05/06/2018

Els Mossos arresten dos dels denunciats per violació múltiple a Razzmatazz

Els detinguts passaran avui a disposició judicial

Enric Borràs
2 min
Concentració feminista davant de Razzmatazz contra les agressions sexuals

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la tarda dos dels implicats en la presumpta violació múltiple a la Sala Razzmatazz denunciada la nit de divendres a dissabte per una noia de 17 anys. Els dos nois havien de declarar a la comissaria, però no hi van anar. Els policies els van localitzar a l'aeroport de Barcelona, amb els passaports i la intenció de fugir del país, i els van portar al jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, en funcions de guàrdia d’incidències, a les 22.45 h. Segons fonts de la policia catalana, els van arrestar per risc de fuga i perquè no hi havia garanties que es presentessin al jutjat.

Els detinguts van sol·licitar 'habeas corpus' en el moment de la detenció, però el van retirar en arribar al jutjat i davant la presència del seu advocat i del fiscal. Han quedat detinguts fins avui, quan està previst que passin a disposició judicial.

Els Mossos tenen identificats tres presumptes implicats i els han interrogat, però fins ara no n’havien detingut cap. Intenten aclarir què va passar, perquè les declaracions de la víctima no concorden amb les imatges de les càmeres de seguretat de la zona d’accés al camerino on s’hauria produït l’agressió. Segons aquestes imatges, els denunciats haurien passat molt poca estona sols amb ella dins del camerino, el que més estona, quatre minuts, i els altres menys d'un minut. La policia porta el cas amb especial cura perquè la víctima és menor i, abans dels fets denunciats, ja seguia un tractament psiquiàtric. D'una altra banda, havia presentat altres denúncies per fets similars que no van tirar endavant. Els Mossos passaran l'informe al jutjat i el jutge haurà de decidir el següent pas.

Prop de 200 persones, segons la Guàrdia Urbana, van protestar ahir a la tarda davant la Sala Razzmatazz contra les agressions sexuals i la violència masclista. La concentració l’havia convocada el col·lectiu feminista La Filadora del Poblenou arran de la denúncia per la violació múltiple. Duien pancartes amb lemes com "No és un cas aïllat, la manada és el sistema" i "Prou de violències masclistes", i van llegir un manifest en què expressaven la seva ràbia pels fets.

stats