Societat 25/09/2019

Decreten l'internament en un centre del pare que ha llançat el seu nadó al riu Besòs

Els Mossos continuen buscant la criatura amb un extens dispositiu

Ara
2 min
Els bombers busquen un nadó que el seu pare ha llançat al riu Besòs

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i Bombers de Barcelona busquen el nadó que el pare hauria llançat aquest dimarts al riu a Sant Adrià de Besòs en un ampli dispositiu de recerca que inclou unitats subaquàtiques, canines i l'helicòpter, entre altres. El progenitor, de 16 anys, hauria acudit a comissaria dimarts i hauria confessat els fets. Aquest dimecres a última hora de la nit, el jutge de menors de guàrdia ha ordenat el seu internament provisional en un centre de justícia juvenil, en règim tancat, durant sis mesos que es poden prorrogar tres més. Segons han indicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de moment el cas s'investiga com un assassinat, a falta que es trobi el petit.

La recerca s'ha reprès aquest dimecres a quarts de 8 del matí i estan pentinant la llera i les zones de canya, tant des de terra com des de l'aigua, i també estan buscant dins el riu. La recerca comprèn una distància d'uns 800 metres, des de la zona on els testimonis situarien el pare amb el nadó fins a la desembocadura del riu, segons han explicat els responsables del dispositiu. La intendent dels Mossos d'Esquadra Montse Estruch, responsable del dispositiu, ha assenyalat que van demanar de baixar les barreres del riu per reduir-ne el cabal, de manera que el nivell d'aigua ha passat d'1,40 metres aproximadament a uns 40 centímetres i en algunes zones fins i tot es pot veure el fons.

El jove detingut, de 16 anys, que s'hauria dirigit a la comissaria aquest dimarts acompanyat pel seu pare -l'avi del nadó- per confessar que s'havia desfet del fill, segons ha avançat la Cadena Ser. La mare del petit, que està identificada, no hauria quedat arrestada. Segons fonts judicials, provisionalment la Fiscalia -que és l'organisme que es fa càrrec dels procediments penals on hi ha menors detinguts- qualifica els fets d'assassinat.

La intendent Estruch, sotscap de la comissaria de Badalona, ha explicat davant dels mitjans de comunicació que el dispositiu de recerca va començar cap a mitja tarda d'aquest dimarts quan van rebre un avís al 112 segons el qual una persona hauria deixat un nadó al riu Besòs.

El dispositiu es va ampliar amb unitats especialitzades després que altres testimonis haurien corroborat la primera versió. El servei d'helicòpter dels Mossos d'Esquadra, amb un llum potent, es va afegir a la recerca, que es va aturar cap a quarts de 3 de la matinada i s'ha reprès aquest matí amb la sortida del sol.

Policies i bombers estan pentinant a peu la llera del riu i entre les canyes i vegetació i també inspecciona la zona la Unitat Canina de Mossos i el Grup Caní de Recerca de Bombers. "On no pot arribar una persona, pot arribar-hi un gos", ha assenyalat Rafael Esteban, sotscap de guàrdia de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord dels Bombers.

A dins el riu, hi estan treballant les unitats subaquàtiques de Mossos i de Bombers. L'helicòpter de Mossos també sobrevola la zona per inspeccionar el riu i Salvament Marítim i Bombers de Barcelona n'examinen la desembocadura. També col·labora en el dispositiu la Policia Local de Sant Adrià de Besòs.

stats