Societat 24/12/2013

Els Mossos fan una cinquena detenció i donen per tancat el cas Pilla Pilla

A més de la nova detenció, la policia també ha imputat un menor i citarà a declarar un setè membre del grup que assetjava homosexuals i que no l'han pogut localitzar

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra donen per desarticulat el grup impulsor del Proyecto Pilla Pilla amb la detenció d'una cinquena persona i la imputació d'un menor d'edat.

En total s'han detingut cinc persones –entre 19 i 24 anys–, i entre les quals hi ha el líder del grup, d'origen ucraïnès. També s'ha imputat un sisè implicat en l'assetjament d'homosexuals, en aquest cas, un menor d'edat, i tots com a presumptes autors dels delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs, contra la integritat moral i coaccions. Tots han passat avui a disposició judicial.

Els Mossos d'Esquadra han identificat també una setena persona, membre d'aquest grup, que actualment està en parador desconegut, motiu pel qual serà citada a declarar en qualitat de denunciada per part del jutjat encarregat d'aquest cas.

Els agents també sol·licitaran al jutge el tancament judicial dels perfils a Facebook i a Twitter del Proyecto Pilla Pilla.

Aquestes set persones contactaven amb homosexuals a través d'internet fent-se passar per menors d'edat amb l'objectiu de concretar una cita en un lloc discret i escollit pels membres del grup. Un cop es realitzava la trobada, retenien i coaccionaven la víctima i l'obligaven a facilitar dades personals i a respondre diferents qüestions sobre la seva condició sexual. Les imatges que els membres del grup enregistraven amb una càmera de vídeo eren publicades amb posterioritat en els seus perfils de Facebook i a la seva pàgina web.

Els Mossos han determinat que el grup estava dirigit per un jove de 19 anys d'origen ucraïnès, que era la persona que es feia passar per menor d'edat en les pàgines de contactes i la que concertava les cites amb les víctimes. En tot moment aquesta persona exercia el rol de líder dins d'aquest grup, i la resta es repartien les tasques per tal d'abordar les víctimes i intimidar-les, per gravar en vídeo les trobades i per controlar i vigilar l'entorn amb l'objectiu d'evitar la fugida de la víctima.

Fruit de les declaracions dels primers quatre detinguts, els investigadors van poder identificar la resta dels components del grup, que està format per set persones, totes veïnes de les Franqueses del Vallès.

La investigació ha permès relacionar el Proyecto Pilla Pilla amb el grup neonazi Occupy Pedofilya de Rússia.

stats