Societat 29/01/2018

Els Mossos detenen una dona acusada de provocar un incendi en un pis de Reus

L'arrestada és l'exparella de l'home que ocupava il·legalment l'immoble i que ha resultat ferit greu

Acn
2 min
La finestra afectada per l'incendi al bloc de pisos de Reus, amb un veí mirant-s'ho

ReusEls Mossos d'Esquadra han detingut una veïna de Reus, de 34 anys i de nacionalitat marroquina, per haver calat foc a un pis de l'avinguda Mossèn Ramon Muntanyola de la ciutat aquest dilluns a la matinada. L'arrestada està acusada d'un delicte d'incendi i és l'exparella de l'home que hi vivia, segons ha informat l'ACN. Els veïns han explicat que els últims dies l'home i la dona havien protagonitzat diverses discussions i que dissabte a la nit ella es va tancar dins el pis i no hi va deixar entrar l'home. Segons els mateixos testimonis, aquesta matinada ha sigut l'home qui s'ha tancat dins el pis i la dona, en veure que ell no la deixava entrar, hauria trencat el vidre d'una finestra i hauria llançat a dins un producte inflamable. El domicili cremat és propietat d'un banc i l'home l'ocupava il·legalment des de feia uns quatre mesos, segons els veïns.

Aquest dilluns al migdia la policia catalana ha detingut la dona, que viu en un altre domicili de Reus. La principal hipòtesi dels Mossos és que ella hauria provocat el foc, però la investigació continua oberta. Abans de l'incendi, arran de la discussió de la parella l'home hauria bloquejat la porta del pis amb mobles, cosa que hauria impedit que els serveis d'emergència hi entressin quan s'han propagat les flames. Davant aquesta situació, l'home s'ha intentat despenjar per una finestra que dona al carrer i ha acabat rescatat pel camió escala dels bombers. L'home ha resultat ferit greu, amb cremades de tercer grau, i està ingressat a la unitat de cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

L'interior del pis afectat per l'incendi de Reus

Els fets s'han produït cap a les 03.30 h. Els veïns dormien quan s'han vist sobresaltats per la presència policial i l'edifici s'ha omplert ràpidament de fum. Alguns veïns han quedat confinats als seus domicilis i alguns altres han hagut de ser evacuats des del terrat o per les finestres. En total, 16 persones han resultat intoxicades per inhalació de fum, de les quals 7 han sigut derivades a l'Hospital Sant Joan de Reus, 6 al CAP Sant Pere i 3 més han sigut donades d'alta 'in situ'. El foc ha pogut ser controlat cap a les 04.00 h.

stats