Societat 19/05/2019

Els Mossos detenen tres joves que planificaven assassinar un home a Barcelona

Els agents van descobrir els plans d'aquests nois perquè els havien punxat els telèfons

Ara
1 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut tres joves que planificaven un assassinat a Barcelona quan estaven a punt de comprar l'arma amb la qual anaven a cometre el crim. Segons ha informat la policia, la investigació sobre una baralla amb un ferit greu a les portes d'una discoteca de Barcelona -a començaments d'aquest any- va permetre als Mossos descobrir el pla dels tres detinguts per assassinar una persona relacionada amb el primer succés, amb la qual havien mantingut desavinences des d'aleshores.

Després de la baralla, els Mossos van detenir una persona, van identificar-ne dues més per la seva presumpta relació amb els fets i van mantenir oberta la investigació per trobar més implicats en la batussa.

La clau: les intervencions telefòniques

En el marc d'aquesta investigació, els Mossos van intervenir els telèfons d'alguns dels implicats i van descobrir el pla d'aquestes tres persones per assassinar-ne una altra, amb qui mantenien disputes després de la primera baralla.

Les intervencions telefòniques també van permetre als agents saber que un dels tres implicats estava a punt de comprar una arma per cometre l'assassinat, cosa que va precipitar la seva detenció el dia 11 de maig al districte de Sant Martí de Barcelona, quan accedia a un domicili per aconseguir l'arma. Aquell mateix dia els Mossos van desplegar diversos dispositius policials a Viladecavalls, Terrassa, Ripollet i al districte de Sant Martí de Barcelona, i tres dies després, el 14 de maig, van detenir els altres dos implicats en els fets.

Els detinguts són tres joves de 21, 22 i 23 anys i el jutge va enviar a la presó un d'ells: concretament el que es disposava a comprar l'arma per cometre l'assassinat. En canvi, va deixar en llibertat amb càrrecs els altres dos detinguts.

stats