OPERACIÓ POLICIAL
Societat 28/10/2015

Nou detinguts en una operació de l'Audiència Nacional contra grups anarquistes a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra escorcollen una desena de locals a Barcelona i Manresa, entre els quals, l'Ateneu Llibertari de Sants

Ara
2 min
Els Mossos escorcollen l'Ateneu Llibertari de Sants/MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'Audiència Nacional ha obert una operació contra grups anarquistes a Catalunya per la seva presumpta relació amb un grup criminal terrorista. Els Mossos d'Esquadra escorcollen des de primera hora d'aquest matí de dimecres –per ordre de l'Audiència Nacional– deu centres relacionats amb grups anarquistes, entre els quals, l'Ateneu Llibertari de Sants.

Hi ha previstos fins a deu escorcolls a Barcelona –als barris de Sants, Gràcia i Sant Andreu– i Manresa, i es preveu que l'operació se saldi amb nou detinguts.

Aquesta operació és una derivada de l'operació Pandora, en què els Mossos d’Esquadra van detenir 11 anarquistes a Catalunya –per ordre de l’Audiència Nacional–. Se'ls acusava de participar en un total de fins a nou atemptats amb artefactes explosius i un de simulat i la pertinença als Grups Anarquistes Coordinats (GAC).

A l'Ateneu Llibertari de Sants, al carrer Maria Victòria, on els Mossos estan realitzant un escorcoll, s'ha convocat una concentració de rebuig contra aquesta operació. A les 10 del matí, a la zona on la policia catalana efectua els escorcolls, s’hi agrupaven més curiosos que no pas manifestants. Cap a les 12 del migdia, els Mossos han tret una caixa amb el material comissat.

Els Mossos treuen una caixa amb material comissat de l'escorcoll de l'Ateneu Llibertari de Sants / MANOLO GARCÍA

Membres de l'Ateneu Llibertari de Sants han penjat fotos del resultat de l'escorcoll a Twitter.

Un grup d'una dotzena de joves amb una pancarta de protesta s'han manifestat al carrer Maria Victòria i després han tallat momentàniament la circulació del carrer de Sants.

La convocatòria s'ha fet via Twitter.

Un grup de manifestants han tallat el carrer de Sants com a forma de protesta.

A les 20 hores també s'ha convocat una concentració de suport a la plaça del Diamant.

Hi ha hagut una càrrega policial al carrer Masnou de Sants.

Els Mossos d'Esquadra, amb la presència dels antiavalots, també han tallat el carrer Watt, on s'hi han concentrat una trentena de persones que protesten amb crits de "Mossos d'Esquadra, fora del barri!".

També s'han convocat, via Twitter, concentracions de suport als detinguts en altres punts de Barcelona, com el carrer Perill de Gràcia, on també s'han fet escorcolls en un habitatge.

El 16 de desembre del 2014 es va desenvolupar una primera fase d'aquest cas, que va suposar la detenció d'11 persones, de les quals, set van ingressar a presó per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez, i 14 entrades a domicilis i locals, alguns d'ocupats i vinculats amb integrants d'aquesta organització. Una d'aquestes entrades es va produir a Madrid.

El jutge els va atribuir delictes de pertinença a organització terrorista i tinença d'explosius.

stats