Societat 30/07/2019

Els Mossos van identificar els 13 mòbils secrets dels terroristes del 17-A

Van localitzar les línies en la investigació posterior a l'atemptat, segons 'La Vanguardia'

Ara
1 min
01 Dos agents al Pla de l’Os, a la Rambla.  02 La casa d’Alcanar on els terroristes preparaven l’atac.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van identificar fins a 13 "telèfons conspiradors" comprats pels membres de la cèl·lula terrorista que va atemptar a la Rambla el 17-A, segons publica avui 'La Vanguardia'. Aquesta informació apunta que les línies, que s'havien adquirit amb identitats falses, no es van localitzar fins a les investigacions posteriors a l'atemptat, i contradiu, per tant, la tesi que els serveis espanyols d'intel·ligència tenien monitoritzats els terroristes i que per això se sabia que feien servir altres identitats en els telèfons. L'estudi fet durant la investigació hauria permès esbrinar que els compradors de les targetes van ser els membres de la cèl·lula de Ripoll, que haurien decidit que la "logística imprescindible" per fer possible el cop passava per adquirir targetes de mòbil amb noms falsos. Les van comprar en botigues allunyades dels seus llocs de residència i les van abonar en efectiu.

L'objectiu d'adquirir aquests telèfons era comunicar-se d'una manera "segura i eficaç", segons recull la documentació policial a la qual ha tingut accés 'La Vanguardia'. En el decurs de la investigació, la policia va poder rastrejar fins a 13 números considerats "conspiratoris". L'informe determina que el grup va començar els preparatius el 24 de maig del mateix any de l'atemptat. La primera acció va ser, precisament, comprar les dues primeres targetes SIM. Les van adquirir en un establiment de Manlleu (Osona).

A través de l'estudi dels posicionaments dels telèfons utilitzats pels investigats, es va poder determinar que a l'hora i al lloc on es van adquirir hi havia els implicats en els atemptats del 17-A.

stats