Societat 17/12/2018

Detingut per desordres públics l'home buscat a Salou arran d'unes consignes jihadistes

Els Mossos havien alertat totes les seves patrulles i comissaries perquè extremessin la vigilància

Ara
2 min
Imatge que han fet circular internament els Mossos d'Esquadra del sospitós de Salou.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut per desobediència i desordres públics l'home buscat a Salou arran d'unes consignes jihadistes. L'individu es trobava retingut a la comissaria de Cambrils, on al final la policia l'ha arrestat pel seu comportament. Els Mossos han explicat que l'home havia generat "diversos incidents" les últimes hores a la demarcació de Tarragona.

L'home, Khalid Makran, era a la comissaria de Cambrils després que fos localitzat aquest matí en una àrea de servei de l'AP-7, a l'Hospitalet de l'Infant. Segons ha pogut saber l'ARA, un treballador ha donat l'avís en veure un vehicle fent virolles a l'interior de l'àrea de servei. El conductor del vehicle vestia xandall de color blau, armilla de color fosc per sobre del xandall i mitjons de color blanc. No portava sabates.

Quan una patrulla ha arribat al lloc dels fets, els agents han reconegut la persona, que ha resultat ser el mateix home que ja havia protagonitzat aldarulls i havia pintat consignes islamistes en un hotel a Salou. Aleshores els Mossos s'han emportat retingut Makran, de nacionalitat holandesa, per identificar-lo a la comissaria de Cambrils, on al cap d'unes hores ha acabat detingut.

Extremar la vigilància a les comissaries

Els Mossos havien alertat ahir totes les patrulles i comissaries perquè extremessin la vigilància i reforcessin la seguretat després de comprovar la presència a Salou d'aquest home, a qui es descrivia com una "persona que realitza consignes islamistes i de conducta imprevisible". El comissari de guàrdia va fer arribar aquest avís a totes les dotacions i comissaries a través d'un comunicat intern al qual va tenir accés l'ARA.

En la comunicació es demanava als policies que reforcessin tant la seva "autoprotecció" com la seguretat al carrer i a les comissaries, i que el missatge es fes extensiu a "les dotacions de treball, tant al carrer com a l'interior de les comissaries". Aquest avís, segons remarcaven, "s'ha de mantenir fins a nova ordre".

Segons el comunicat, aquesta demanda "és la conseqüència de la presència al nostre territori de Khalid Makran, un ciutadà de 29 anys i amb document d'identitat holandès". El comunicat també explicava que aquesta persona era d'interès policial, i especificava als agents que en cas de localitzar-lo calia "prendre mesures de seguretat i autoprotecció, escorcollar-lo a ell, els seus acompanyants i el vehicle" i informar-ne les autoritats corresponents.

stats