Societat 09/09/2013

La mostra d'Associacions de la Mercè ja és major d'edat

La 18a edició de la trobada reuneix enguany 6.000 entitats i homenatja Pallassos sense Fronteres

Ara
1 min

BarcelonaLa tradicional mostra d'associacions que cada any té lloc a la plaça Catalunya al llarg de les Festes de la Mercè arriba aquest 2013 a la 18a edició. Entre els dies 21 i 24 de setembre, la mostra comptarà amb la participació de 6.000 associacions de Barcelona, una xifra que l'organització relaciona amb la gran tradició associativa de la ciutat i amb l'actual moment de força i influència social, política i cultural d'aquestes entitats.

L'entitat homenatjada d'aquesta edició serà Pallassos Sense Fronteres, que fa vint anys que treballa per despertar somriures allà on hi ha gent afectada per conflictes. Ells, acompanyats del grup de rumba La Troba Kung-Fú, seran els encarregats de l'acte de cloenda.

Entre les entitats que també fan anys, cal destacar el Casal dels Infants −30 anys−, Medicus Mundi −50 anys−, l'agrupació astronòmica Aster −65 anys− o l'Associació El Petit Príncep de Catalunya −70 anys−. Totes tindran un reconeixement especial a la mostra.

Noves tecnologies i participació ciutadana

Les noves tecnologies també tindran un lloc reservat a l'edició d'aquest any. La fundació Mobile World Capital s'estrenarà a la mostra amb l'organització del m4All Day, dedicat a les solucions mòbils que ajuden a millorar les vides de les persones amb discapacitats.

D'altra banda, els visitants podran gaudir d'activitats obertes a tota la ciutadania. A l'espai Rebobinart es podran fer grafitis artístics, i a l'Auditori de la mostra es podran veure entrevistes en directe a personatges de referència del teixit social del país −com són Toni Soler, Ada Colau o Carme Forcadell−. També es podrà gaudir del tradicional Aplec Coral de la Mercè i assistir a la 12a Trobada Nacional de Falcons de Catalunya.

stats