JOCS OLÍMPICS
Societat 22/09/2016

Munté i Ballesteros mostren sintonia amb Tarragona 2017

Els dos governs reclamen a l’Estat els 9M € promesos

Dani Revenga
2 min
Ja s’han construït el 25% de les obres del Palau d’Esports de Tarragona, i la Generalitat i l’Ajuntament asseguren que compliran els terminis per a la inauguració.

TarragonaLes obres del Palau d’Esports de Tarragona 2017, la joia de la corona de la denominada Anella Mediterrània, segueixen l’ajustat calendari previst i ja estan al 25% de la seva execució. Ho van assegurar ahir en una visita d’obres la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Tots dos van assegurar que l’equipament estrella de l’esdeveniment esportiu que Tarragona ha d’acollir el juliol del 2017 “arribarà a temps i es podrà provar abans de la inauguració dels Jocs”.

Les obres del Palau d’Esports de Tarragona 2017, finançades íntegrament per la Generalitat, van començar el 23 de juny passat. Es van adjudicar en tres trams: l’obra civil (4,7 milions d’euros), l’arquitectura (4,2 milions) i les instal·lacions (2,2 milions). Una fórmula d’urgència adoptada per fer viable un projecte que havia acumulat ja dues adjudicacions fallides entre els mesos de febrer i març, quan una UTE liderada per Dragados, primer, i una altra per Copisa, després, van rebutjar construir l’equipament perquè consideraven el projecte “econòmicament inviable”.

Amb els terminis ja molt ajustats -l’execució de les obres es preveia que duraria un any i la inauguració dels Jocs Mediterranis està fixada per al 30 de juny del 2017-, la Generalitat va optar per ampliar el pressupost del projecte fins a un màxim de 14,7 milions d’euros (anteriorment el topall eren 12,1 milions) i per desglossar-lo en aquestes tres fases, per accelerar així el ritme de les obres. Finalment, una vegada adjudicats tots els trams, el cost global de l’obra quedarà en 10 milions d’euros, aproximadament.

Pel que fa a la resta de l’Anella Mediterrània, on hi ha prevista la construcció d’una piscina descoberta i la reforma de l’estadi d’atletisme, les obres estan “una mica més avançades, perquè la urbanització de la zona va començar abans”, segons Ballesteros, que va destacar “el gran nivell de coordinació entre totes les empreses i administracions implicades” en la transformació d’aquesta zona del barri tarragoní de Campclar, que exercirà de centre neuràlgic de l’esdeveniment. El Palau d’Esports acollirà la competició d’handbol i al conjunt de l’Anella Mediterrània també s’hi disputaran les d’atletisme, natació i waterpolo.

Esperant l’Estat

Tant l’alcalde com la consellera de la Presidència van valorar molt positivament la col·laboració entre els dos governs per impulsar un esdeveniment que totes dues administracions consideren “un projecte de país”. “Els nostres compromisos s’estan complint escrupolosament, però aquest no és el cas de l’Estat”, va evidenciar la consellera. Munté va assegurar també que des de la Generalitat es continua “insistint perquè es concreti l’aportació del govern central, que és del tot imprescindible”. “Tenim el compromís dels diversos grups polítics majoritaris, i això ens tranquil·litza perquè quan hi hagi un nou govern els nou milions de l’Estat arribin”, va reiterar ahir Josep Fèlix Ballesteros.

Els representants de les dues administracions van concloure que la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat pels Jocs Mediterranis continuarà no només en l’àmbit dels equipaments sinó també, i molt especialment, en aspectes com la seguretat, una de les màximes preocupacions de l’organització.

stats