Societat 23/02/2018

Els Nitbús metropolitans faran parades intermèdies per a dones i menors

Les primeres línies que implantaran el pla pilot d'AMB seran la N1 i la N9

Efe
2 min
Els trams de les dues línies que faran parades antiassetjament

BarcelonaL'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posarà en marxa aquest dissabte una prova pilot perquè els seus autobusos nocturns, els Nitbús, facin parades intermèdies entre estacions quan ho demanin dones o menors d'edat.

En un comunicat, l'ens metropolità ha destacat que es tracta d'una mesura que ja estan implementant altres ciutats europees, i que té com a objectiu incrementar la seguretat d'aquests col·lectius quan tornen de nit a casa. De fet, la primera ciutat catalana a impulsar aquesta iniciativa és Terrassa, on el ple municipal va aprovar per 26 vots a favor i una abstenció crear parades intermèdies perquè les dones puguin baixar del vehicle en un punt entre dues parades, si això redueix la distància de carrers que hauran de caminar soles fins a casa.

En el cas dels Nitbús, el sistema funcionarà de manera molt semblant: la persona que vulgui baixar haurà de dir el lloc aproximat on vol baixar al conductor, que serà qui decidirà el lloc més segur per aturar-se. "Volem dotar de més seguretat i confiança les dones i menors que viatgen de nit en autobús", ha subratllat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

Les primeres línies que oferiran aquest servei seran la N1, que connecta la Zona Franca i Mercabarna amb Trinitat Nova creuant bona part de Barcelona i passant per plaça Catalunya, i la línia N9, que connecta Tiana i Montgat (Maresme) amb plaça Catalunya.

Per garantir la seguretat de l'usuari, les parades sota demanda només es permetran per la porta davantera, en trams urbans i quan el vehicle pugui parar adossat a la vorera o sobre passos de vianants. "Estudiarem també altres àmbits d'aplicació en trams d'altres línies nocturnes, especialment als municipis més perifèrics i barris de poca densitat", ha afegit Poveda.

stats