Ensenyament
Societat 22/11/2011

Els nomenaments de substituts del personal docent es faran només dimecres i divendres per estalviar

Ensenyament decideix concentrar aquestes assignacions en dos dies en lloc de tres com fins ara "per major eficàcia del servei"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls nomenaments de substituts per al personal docent de la Generalitat es faran, a partir d'aquesta setmana, només els dimecres i els divendres. Fins ara es feien també els dilluns, quan servien per cobrir les incidències de baixa que es registraven als centres a primera hora del matí d'aquell dia, donat que divendres ja s'havien fet nomenaments i que el cap de setmana no hi ha activitat escolar. Això "pràcticament impossibilita que arribin un volum suficient" de baixes per cobrir, segons fonts del Departament.

Per això, després de procedir ahir a fer "un manteniment de la base de dades i un anàlisi del funcionament del servei", la Conselleria va decidir concentrar tots els nomenaments els dimecres i els divendres "per major eficàcia del servei".

El fet que ahir no hi hagués nomenaments (pel procés de manteniment del servei) va posar en alerta els sindicats de mestres i professors, que van sospitar que s'havien suspès els nomenaments per a cobrir substitucions. No obstant, Ensenyament assegura que les substitucions es reprendran demà dimecres i que es continuaran cobrint les baixes amb nomenaments telemàtics, ara dos dies a la setmana.

stats