Societat 30/10/2015

Només un dels nou anarquistes detinguts a Barcelona i Manresa ingressa a presó

Efe
1 min
Un dels espais sotmesos a escorcoll va ser l’Ateneu Llibertari de Sants, on va iniciar-se la concentració d’una trentena de persones  en suport  als detinguts.

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Juan Pablo González ha deixat en llibertat vuit dels nou detinguts aquest dimecres a Barcelona per la seva pertinença als Grups Anarquistes Coordinats (GAC). El novè sí que ha entrat a la presó incondicional. A tots nou, però, els imputa un delicte d'integració a organització terrorista i se'ls considera responsables d'accions de terrorisme de tipus "anarquista insurreccionista".

Per eludir la presó, sis dels vuit que han quedat en llibertat han hagut d'abonar prèviament una fiança de 5.000 euros. Als altres dos als quals no s'ha posat cap tipus de fiança el magistrat els ha imposat com a mesures cautelars la retirada del passaport i compareixences periòdiques en el jutjat més proper al seu domicili.

En la primera fase de l'operació Pandora, el mes de desembre de l'any passat, els Mossos d'Esquadra van detenir 11 persones, set de les quals van ingressar a la presó, però van quedar en llibertat al cap de poc després de pagar la fiança de 3.000 euros.

stats