Societat 21/10/2014

Només el 20% de l'alumnat gitano que estudia a Catalunya acaba la secundària

Rigau anima les famílies d'aquests joves a tenir expectatives positives envers els seus fills i a lluitar contra l'absentisme

Acn
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assenyalat aquest dimarts que només el 20% de l'alumnat gitano que estudia a Catalunya obté el graduat escolar. Un percentatge inferior si es compara amb el 85% dels estudiants catalans que acaba la secundària. Ho ha dit durant l'acte organitzat per la Fundació Secretariat Gitano on s'ha presentat la campanya 'Apropa't als teus somnis' que pretén sensibilitzar el poble gitano sobre la importància de l'escolarització. L'objectiu és que els joves d'aquest col·lectiu finalitzin els estudis obligatoris. "Estudiar també és propi dels gitanos i s'és millor si s'estudia. A vegades es considera que estudiar no és cosa de paio i, avui en dia, és cosa de tots", ha ressaltat Rigau.

"No pot ser que a tot Catalunya, de cada 100 estudiants, 85 aprovin el graduat escolar, i que dins del col·lectiu gitano no arribem als 25", ha assenyalat Rigau, qui ha encoratjat a tots els estudiants que l'escoltaven a acabar els estudis obligatoris "per aconseguir els somnis".

Per Rigau, una de les causes de l'alt fracàs escolar en aquest col·lectiu és l'absentisme que hi ha tant a la primària com a la secundària. "Per què si els gitanos són igual d'intel·ligents, no obtenen tots el graduat escolar?" s'ha preguntat la consellera, contestant que, en part, és a causa de que els gitanos no van a classe.

D'altra banda, la consellera ha demanat a les famílies d'aquests joves que tinguin expectatives positives envers a ells, ja que, quan els estudiants "han de fer un esforç" per anar a classe, el reforç i la motivació de la família "és molt important", ha destacat Rigau.

stats