Societat 25/03/2014

Noms propis al Festival de Pedralbes

Tom Jones, Blonie o Russian Red compartiran escenari amb joves talents catalans del 12 de juny al 10 de juliol als jardins del Palau Reial

Ara
2 min

BarcelonaLa segona edició del Festival dels Jardins de Pedralbes, que se celebra del 12 de juny al 10 de juliol als jardins del Palau Reial, no perd pistonada. La seva aposta per noms de primer ordre, de diversos estils musicals i per a públics molt diferents, es referma com el seu segell particular.

Al cartell hi ha grans noms de la música clàssica com Zubin Mehta i clàssics com Raphael al costat de grups més propers al punk, com Blondie, o a l'indie folk, com Russian Red. També compta amb el mite del jazz George Benson, els immortals Simple Minds, Tom Jones o Paul Anka, així com amb la cabntant francesa Carla Bruni.

Al costat dels artistes més mediàtics, però, el festival també aposta pel talent local. Enguany organitzarà a l'escenari del Village una programació dedicada a descobrir grups barcelonins i catalans, com ara Cybee, Ausells, Ramon Mirabet i Màia.

Artistes culinaris

Dues de les estrelles sorpresa d'aquesta edició estaran als fogons. I és que els germans Torres, guardonats amb una estrella Michelin, serviran el sopar a l'interior del palau, amb reserva prèvia al web del festival, i un aperitiu als jardins, que es podrà adquirir amb les entrades dels concerts.

Els preus de cada concert van dels 50 als 190 euros, però a cada actuació hi ha 270 entrades a la venda amb preus més assequibles, dels 15 als 25 euros. A més, també s'hi pot anar de franc el Dia de la Música, dissabte 21 de juny, ja que s'hi celebrarà una jornada gratuïta de portes obertes. En la primera edició del festival es van rebre 17.000 visitants.

Caràcter social

En aquesta edició, l'aposta social del festival ha tornat a fer-se evident. Si l'any passat es van contractar joves del Casal dels Infants, enguany es repeteix l'experiència. A més, el 2014 també es col·laborarà amb el Centre d'Higiene Mental de les Corts a través de la implicació en el festival d'algunes de les persones amb discapacitat que en formen part.

stats