Societat 26/12/2015

El nou arquebisbe de Barcelona diu que ve a Catalunya "lliure de prejudicis, amb el cor obert i l'oïda atenta"

Joan Josep Omella fa una crida a comprometre's amb els més pobres i necessitats

Selena Soro
2 min
El nou arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, abans de prendre possessió del càrrec / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl nou arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella, ha pres possessió del càrrec aquest migdia a la catedral basílica de la capital catalana. L'acte l'ha presidit el nunci apostòlic a Espanya, monsenyor Renzo Fratini.

Omella, acompanyat per 59 prelats concelebrants –entre els quals l'arquebisbe emèrit, Lluís Martínez Sistach–, ha dit que ve a Catalunya "lliure de prejudicis, amb el cor obert i l'oïda atenta". "Com Abraham, m'he posat en camí cap a una terra que he de començar a conèixer per poder estimar amb tot el meu ésser", ha assegurat l'arquebisbe, que ha fet una part de l'homilia en castellà i una altra en català. Aquest camí, ha recalcat Omella, "ens exigeix estar oberts al que anem descobrint en aquest mateix camí".

El fins ara bisbe de Calahorra i La Calzada-Logronyo també ha fet referència a la necessitat de canvi. "Evangelitzar avui dia en el món exigeix de nosaltres una gran conversió. No podem ancorar-nos en vells mètodes o en ideologies mundanes", ha assenyalat, i ha afegit que "els últims Papes ens conviden a dur al nostre món la frescor de l'Evangeli i el compromís amb els més pobres i necessitats".

Així, Omella ha parlat de la necessitat de tenir la mà sempre estesa per oferir la pau i el perdó a tots els homes, "de manera que mai més hi hagi guerres ni divisions entre nosaltres". "Hem de treballar per eradicar en el nostre món tota forma de violència, de terrorisme, d'injustícia i d'exclusió per raons ideològiques, racials o religioses", ha conclòs.

L'arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, durant la seva intervenció, ha recordat, com ja va fer en el seu comiat, que Omella és una persona propera i senzilla, a qui passa el testimoni "d'aquest poble que té el seu caràcter, la seva història i la seva manera de ser".

En l'inici del seu ministeri episcopal, monsenyor Omella té previst visitar demà al migdia la basílica de la Mare de Déu de la Mercè. A la tarda presidirà també la missa de les famílies que se celebrarà a la basílica de la Sagrada Família.

stats