Societat 13/12/2015

Sistach: "La pobresa és avui més intensa, extensa, profunda i autòctona"

El cardenal arquebisbe ha celebrat aquesta tarda una eucaristia de comiat a la Sagrada Família

Ara
2 min
El cardenal Lluís Martínez Sistach ahir al migdia a l’arquebisbat de Barcelona.

BarcelonaPenúltim adéu del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Després d'onze anys i mig al capdavant de la diòcesi, Sistach ha celebrat aquesta tarda una missa d'acció de gràcies a la basílica de la Sagrada Família de comiat com a cardenal arquebisbe. Fins al 26 de desembre, serà Sistach l'administrador apostòlic de l'arquebisbat de Barcelona i a partir d'aleshores el substituirà l'actual bisbe de la diòcesi de Calahorra i La Calzada-Logronyo, Juan José Omella. Les últimes misses de Lluís Martínez Sistach seran la del Gall, del 24 de desembre, i la de Nadal, del 25.

Durant la missa d'aquesta tarda, Sistach ha destacat que la pobresa "és avui més intensa, extensa, profunda i autòctona" i ha reivindicat el paper de l'Església en la seva lluita. A la cerimònia hi han assistit prop de 3.000 persones, i un alt nombre d'autoritats, com el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, o la vicepresidenta, Neus Munté. Durant l'homilia, Sistach ha reivindicat que la voluntat de l'Església de Barcelona ha estat "evangelitzar amb el testimoni de la vida quotidiana i ha animat els feligresos a "seguir amb el nou pastor", el nou cardenal arquebisbe de Barcelona.

El traspàs de poders al nou arquebisbe es produirà el 26 de desembre, dia de Sant Esteve, moment en el qual es veurà junts per primera vegada Sistach i Omella, en un acte de presa de possessió que serà presidit pel nunci vaticà a Espanya, Renzo Fratini. A partir d'aleshores, quan Omella el substitueixi, el cardenal es retirarà a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol, al carrer Joan Güell. Allà estarà acompanyat d'una setantena de sacerdots a qui, diu, coneix un per un, amb noms i cognoms, i a qui “estima molt”. El seu únic problema, diu, serà encabir en la seva habitació, que serà com la de la resta de residents, “tots els llibres i revistes” que ha acumulat durant aquests 12 anys.

stats