Barcelona

El nou CAP del Raval Nord conservarà l'estructura de la Capella de la Misericòrdia

Les obres, que ja s'han adjudicat, començaran el tercer trimestre de l'any que ve i costaran set milions d'euros

ARA
2 min
Simulació de com quedarà el nou CAP del Raval Nord

BarcelonaEl projecte que preveu construir el nou CAP del Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia, després de descartar que l'espai acollís l'ampliació del Macba, es comença a moure: la Generalitat ha adjudicat aquesta setmana el projecte d'obra al despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP, que és l'equip que es va imposar en el concurs en què van participar 43 despatxos. El projecte guanyador preveu conservar l'estructura de la capella i integrar-la al nou edifici. La previsió amb què es treballa, segons ha informat l'Ajuntament, és poder engegar les obres durant el tercer trimestre de l'any que ve, abans de l'estiu, un cop s'hagi completat la redacció del projecte. El nou centre d'atenció primària Lluís Sayé hauria de ser una realitat d'aquí quatre anys, el 2025.

Simulació de com serà l'interior del nou CAP

L'Ajuntament cedeix la capella, un espai protegit com a bé cultural d’interès local, al Servei Català de la Salut (CatSalut) per convertir-la en el nou centre, que ocuparà 2.500 metres quadrats. Es calcula que les obres costaran uns set milions d'euros. El nou edifici permetrà augmentar la capacitat assistencial del CAP del Raval Nord. Tindrà dotze sales de consulta de medicina de família, dotze consultes d’infermeria, una àrea d'atenció no programada –que tindrà quatre boxs polivalents/extraccions, un espai de tractament i un espai d’emergència/observació–, una aula d’educació sanitària i una àrea polivalent.

El departament de Salut ha instal·lat un mòdul per donar suport als professionals del CAP mentre es construeix el nou centre. El mòdul és situat al pati exterior que dona accés al centre, ocupa 30 m² i actualment es destina a pacients amb malalties respiratòries, proves PCR i vacunacions.

stats