Societat 13/02/2019

Així és el nou servei de bici elèctrica compartida a l'àrea de Barcelona

E-Bicibox, un servei d'ús compartit i públic, es desplegarà per una dotzena de municipis

Ara
2 min
Una nova flota de bicis elèctriques aterra a l'àrea metropolitana de Barcelona

BarcelonaLa bicicleta aspira a guanyar protagonisme en els desplaçaments urbans. L'àrea metropolitana de Barcelona compta per primer cop amb un servei de bicicleta pública compartida que permetrà als usuaris moure's per onze municipis. L'E-Bicibox consisteix en una flota de 300 bicis que estaran repartides en 45 mòduls i que els usuaris podran fer servir en els seus desplaçaments pagant un abonament.

El nou servei de mobilitat funcionarà des de les set del matí fins a la mitjanit els set dies de la setmana i durant tot l'any. La tarifa podrà pagar-se segons les franges temporals d'ús i també hi haurà l'opció d'una quota anual de 30 euros l'any, segons ha informat l'AMB.

A cadascun dels mòduls de bicicletes repartits pels municipis on arribarà el servei hi haurà entre sis i set places ocupades amb aquests vehicles i fins a vuit de lliures perquè els usuaris puguin retornar bicicletes. Els vehicles estaran emmagatzemats en uns petits cubicles que permetran la seva recàrrega i que es desbloquejaran quan l'usuari en sol·liciti l'ús.

Inicialment, l'E-Bicibox es desplega en una àrea que forma un continu urbà i que inclou Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. En poques setmanes el servei també s'estendrà a Sant Cugat del Vallès, i l'objectiu és que pugui anar creixent cap a altres poblacions en funció de la demanda i acabar cobrint tots els municipis metropolitans.

L'aposta per la bici elèctrica metropolitana se suma a la recent renovació del servei de Bicing a la ciutat de Barcelona, que ha incorporat més oferta d'aquest tipus de vehicle i una renovació del sistema de tarifes.

"Ampliem l'oferta de serveis públics de mobilitat i ho fem de manera sostenible", ha explicat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB durant la presentació de l'E-Bicibox a Esplugues aquest dimarts. Ha afegit que amb les alternatives com aquest servei es vol contribuir a un canvi d'hàbits que rebaixi els nivells de contaminació actuals. "La bicicleta s'està obrint camí com una veritable alternativa", ha afegit.

El servei de bicicleta elèctrica compartida se suma a altres infraestructures com els dos carrils bici nous que s'han fet recentment a Esplugues de Llobregat que han tingut "una gran acceptació", segons ha destacat primer tinent d'alcalde d'Esplugues de Llobregat, Eduard Sanz. Ha dit que el carril que enllaça la ciutat metropolitana amb la Diagonal de Barcelona té un trànsit de més de 770 bicis per dia.

stats