Societat 04/06/2014

Núria Feliu, a la reunió de veïns crítics amb Can Vies

L'assemblea s'ha convocat per manifestar el malestar d'algunes persones del barri sobre la manera com s'ha abordat el conflicte

Elisabet Escriche
1 min

BarcelonaLa cantant Núria Feliu participa aquest dimecres al vespre a l'assemblea convocada a les Cotxeres de Sants per abordar el "malestar" que ha causat en un sector del barri el conflicte de Can Vies. Aquest grup de veïns i comerciants dóna suport a un manifest –que ha reunit més d'un centenar de signatures– en què es demana que el centre social desallotjat rebi el mateix tracte que la resta de col·lectius. Aquests veïns defensen el "paper de les forces de seguretat" i el "respecte als béns privats i comuns". Denuncien els fets violents d'aquests dies i exigeixen la "igualtat en el compliment de normes de tots els col·lectius socials".

La trobada s'ha convocat deixant clar que els assistents han de donar suport al manifest per evitar qualsevol confrontació, i la Guàrdia Urbana controla la zona per garantir-hi la seguretat. Un centenar de veïns participa en la trobada, on s'ha deixat clar que per recollir signatures cal fer-ho amb el DNI, cosa que obliga a repetir el procés.

Una hora més tard, a les vuit del vespre, està convocada l'assemblea oberta del col·lectiu de Can Vies, on està previst que detallin el seu projecte de reconstrucció de l'edifici i que responguin a l'última proposta de l'Ajuntament, que s'ha obert a cedir-los temporalment l'espai si presenten un projecte seriós i que s'ajusti a la legalitat.

stats