Societat 12/08/2014

El botí més gran de la història delictiva de Xile: Uns atracadors s'enduen gairebé 8 milions d'euros

Els lladres han assaltat un camió blindat a l'aeroport de Santiago

Efe
1 min

Santiago de XileUn grup d'atracadors armats s'han endut aquest dimarts un botí d'entre 4.000 i 6.000 milions de pesos (entre 5,25 i 7,9 milions d'euros), el més gran de la història delictiva de Xile, en un assalt a un camió blindat a la terminal de càrrega de l'aeroport de Santiago. Segons fonts de la policia, vuit delinqüents amb armes de foc i la cara coberta es van fer passar per treballadors per entrar minuts abans de les 06.00 hores (10.00 GMT) a aquesta àrea de l'aeroport.

Quan van aconseguir tenir el botí, els atracadors van fugir en dos automòbils que van agafar rumbs diferents. Al seu pas, segons testimonis, els delinqüents van llençar objectes punxants pels camins per on passaven per dificultar així la persecució policial. Més tard, es va trobar un automòbil cremat, que se suposa que és un dels que van utilitzar els lladres.

L'atracament recorda el que va succeïr al mateix lloc el 8 d'abril del 2006, quan sis delinqüents van atracar un camió –de la mateixa empresa– i van robar 857 milions de pesos (uns dos milions de dòlars al canvi de l'època), a més de 100.000 dòlars. En aquest cas, la Policia d'Investigacions (PDI) va aconseguir detenir tots els implicats, que actualment compleixen diverses penes de presó.

stats