Societat 23/07/2014

Ofensiva de Barcelona contra les 'boat parties'

Els tres armadors de catamarans es comprometen a interrompre les excursions marítimes "de borratxera" per a turistes

Acn
2 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, ha assegurat en sortir d'una reunió que s'ha arribat a un acord entre els tres propietaris dels catamarans on es fan 'boat parties', la Guàrdia Urbana, el Port Olímpic i Capitania Marítima per interrompre aquest tipus d'excursions "de borratxera". Els cossos de seguretat seguiran de prop els tres operadors per evitar que es begui al moll, per vigilar que no saltin turistes a l'aigua del port o mar endins i que, en definitiva, no es promocionin les sortides orientades al consum alcohòlic. "Si volen seguir treballant al port, ho hauran d'acceptar" perquè aquestes activitats "no tenen lloc a la ciutat", ha remarcat Forn.

Els tres armadors, propietaris dels catamarans llogats per fer festes de les anomenades 'boat parties', deixaran de posar els seus iots a disposició de promotors d'aquestes activitats. Així ho han fet saber al primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, durant una reunió que han mantingut aquesta tarda al seu despatx en presència de responsables de la Guàrdia Urbana, Capitania Marítima, Mossos d'Esquadra i el Port Olímpic. "Ens ho han dit i ho comprovarem", ha remarcat Forn, que ha insistit que hi ha acord entre els diferents cossos responsables de controlar les diverses àrees de competències que recorren aquestes excursions marítimes.

La Guàrdia Urbana estarà atenta perquè no es consumeixi alcohol al moll, considerat via pública i sota la mateixa ordenança que la resta de carrers de la ciutat. Capitania Marítima seguirà de prop els turistes dels catamarans per si salten a l'aigua mar endins, una infracció que implicarà una multa per als propietaris dels iots.

El Port Olímpic, al mateix temps, també vigilarà que els salts no es produeixin dins de les seves aigües. Aquest darrer organisme ja ha amenaçat fins i tot de retirar el premís per amarrar. "Si volen seguir operant al port, ho hauran d'acceptar", ha dit el primer tinent d'alcalde.

Forn ha avisat que a Barcelona no hi ha lloc per al "turisme de borratxera", on s'inclouen aquestes festes adreçades a estrangers consistents a consumir grans quantitats d'alcohol mentre es recorre el litoral més proper de la capital catalana en un iot convertit en discoteca per a l'ocasió. El risc, es temen des de l'Ajuntament, és que beure en excés durant aquestes trajectes facilita conductes temeràries com les de saltar a l'aigua en punts on està prohibit fer-ho.

stats