Successos
Societat 15/12/2010

Un paleta mata a trets quatre persones en un bar i una oficina bancària d'Olot

Les víctimes són un empresari de la construcció i el seu fill, i dos treballadors d'una sucursal de la CAM del centre de la població

Redacció
2 min

OlotUn home armat amb una escopeta ha matat aquest matí a trets quatre persones al nucli olotí de la Canya i al centre mateix d'Olot, segons han informat fonts de l'Ajuntament i dels Mossos d'Esquadra.

L'home, Pere Puig Puntí, de 57 anys i veí de Sant Esteve d'en Bas, s'ha dirigit primer al bar La cuina de l'Anna, a la Canya, situat entre Olot, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya. Allà ha disparat contra dues persones, un empresari de la construcció i el seu fill: Joan i Àngel Tubert, amos de Construccions Tubert, empresa situada a la Vall de Bianya.

Segons les primeres informacions, l'assassí treballava o havia treballat per als Tubert. Hauria estat acomiadat recentment per problemes econòmics de la constructora i a més a més li devien diners, possiblement els sous de diversos mesos. Fonts diverses de la investigació indiquen que els Tubert li havien pagat la quitança en acomiadar-lo amb un xec sense fons. Ahir, Puig hauria anat a la CAM a cobrar aquest taló i els empleats li haurien comunicat que no podien pagar-li la quantitat adjudicada. Això explicaria que aquest matí hagi anat a la CAM, en la seva cursa embogida i homicida.

Tot i això, els portaveus oficials de la CAM ha desmentit que Puig hagués intentat cobrar cap taló sense fons en aquella entitat. Han dit, exactament, que "no consta" que s'hagi produït aquest fet. Aquesta frase podria indicar que no n'hi ha constància oficial, però sí que podria ser que els empleats de la sucursal, que devien conèixer personalment els Tubert i el mateix Puig, li deneguessin el pagament verbalment, sense registrar-ho. De tota manera, aquest extrem és només una possibilitat i un dels molts detalls que s'han d'aclarir.

El que és segur és que un testimoni ha assegurat a les càmeres que Puig havia advertit amb to desesperat que els Tubert li devien molts diners i que creia que trigaria anys a cobrar-los. La policia investiga ara els detalls del mòbil, però està clar que hi ha algun component econòmic.

Després del crim doble del bar, l'assassí s'ha desplaçat en un cotxe –de marca Suzuki– fins a l'oficina de CAM (Caja del Mediterráneo) del carrer Lorenzana, al centre de la ciutat, prop del mercat, on ha matat a trets un treballador i una treballadora, Rafael T. i Anna P. Minuts després ha estat detingut per la Policia Local d'Olot: una patrulla s'havia aturat just al davant perquè han vist un cotxe mal aparcat, i era el de Pere Puig. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra havien tallat les carreteres per impedir la fugida de l'assassí, perquè ja els havia arribat l'avís del primer crim.

stats