Societat 18/02/2018

L'arquebisbe de Barcelona proposa un "dejuni" de "missatges controvertits" a les xarxes socials durant la Quaresma

La versió escrita en castellà de la carta dominical s'hi refereix com a "missatges polítics"

Acn / Ara
2 min
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha convidat a fer "dejuni" de "missatges controvertits a les xarxes socials" durant aquesta Quaresma, que va començar dimecres, 14 de febrer, i s'allargarà fins al 29 de març. "Només reenviem-nos missatges que regalin alegria i pau" i "les notícies deixem-les per als mitjans de comunicació", ha recomanat Omella en una carta dominical publicada a la pàgina web de l'arxidiòcesi de Barcelona.

Tot i que a la carta en català Omella demana que no es reenviessin "missatges controvertits", a la versió escrita en castellà s'hi refereix com a "missatges polítics". En canvi, a l'àudio de la carta dominical només parla de "missatges controvertits", tant en castellà com en català.

Omella demana evitar "missatges controvertits" en la carta en català
L'arquebisbe de Barcelona proposa un "dejuni" de "missatges polítics" quan ho fa en castellà

"Ens cal una distància i un cert humor", reivindica l'arquebisbe, que també ha proposat abstenir-se "d'aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res de positiu i que poden perjudicar la nostra relació", i també de "tot allò que pugui crear divisió". "Aquest és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú", ha reflexionat.

Joan Josep Omella ha explicat, a través de la carta dominical, que ha fet aquestes recomanacions arran d'una conversa que va tenir fa uns dies amb un cristià que li va explicar que després de "tot el que hem viscut aquests últims mesos a casa nostra" se sentia "desorientat fins al punt de perdre la vitalitat i la joia interior amb què vivia abans".

stats