SOCIETAT
Societat 27/06/2012

Les ONG critiquen que els "impagaments" els han obligat a aturar molts dels seus projectes

Les organitzacions entregaran dijous "una pluja d'instàncies" d'entitats que s'han vist obligades a tancar per les retallades

Acn
1 min

BarcelonaLa Confederació Catalana d'ONG farà demà un acte "polític i simbòlic" per protestar per la "desaparició" de la política catalana de cooperació. Les entitats entregaran a l'Agència de Catalana de Cooperació "una pluja d'instàncies" d'ONG que s'han vist obligades a aturar els seus projectes i programes de cooperació a causa dels "impagaments". La Confederació ha criticat "l'ofegament" a què el Govern les està sotmetent, ja que "ha tallat d'arrel la contribució de la societat catalana a la construcció d'un món més just i solidari". Això, en passar en dos anys de dedicar 49 milions d'euros a la cooperació a 9,5 milions d'euros, es tradueix en una retallada del 81%.

A més d'aquestes retallades, les organitzacions acusen tant l'Agència Catalana de Cooperació com altres departaments del Govern "d'impagaments" i asseguren que s'ha arribat a acumular un deute de 700 milions d'euros si es tenen en compte el conjunt d'entitats del tercer sector.

La Confederació Catalana d'ONG exigeix un canvi de rumb d'aquesta política. A banda d'aquest acte també ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas; ha difós cartes i vídeos de queixa de beneficiaris dels països empobrits afectats per la paralització de projectes, i s'ha reunit amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el síndic de greuges, Rafael Ribó.

stats