Successos

Onze detinguts a Barcelona per haver assaltat almenys 145 propietats

Els detinguts, presumptament, feien desplaçaments diaris de 300 a 400 quilòmetres fins a àrees rurals aïllades de la resta d'Espanya

ARA
1 min
Agents de la Guàrdia Civil en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut a onze persones a Barcelona que presumptament eren membres d'una organització criminal que ha assaltat almenys 145 habitatges de tot Espanya. Segons la investigació, els detinguts, que tenien la residència fixada a Barcelona, feien desplaçaments diaris de 300 a 400 quilòmetres des de la capital catalana fins a àrees rurals aïllades de la resta d'Espanya i cometien tres o quatre assalts al dia. Els 145 habitatges que haurien robat són de l'Aragó, la Rioja, Castellà i Lleó, Cantàbria, Astúries i Galícia. La Guàrdia Civil investiga nou persones més pels mateixos fets.

L'operació, anomenada Volcado, ha permès recuperar efectes robats valorats en 600.000 euros i, segons la direcció general de la Guàrdia Civil, ha aconseguit desmantellar l'estructura de la banda. En l'operació s'han capturat els dos principals líders de la banda, que eren a l'aeroport del Prat preparats per abandonar el país. Portaven joies, rellotges i diners en efectiu.

Els delinqüents utilitzaven un modus operandi que consistia a forçar portes o finestres per buidar les residències en pocs minuts, i se centraven principalment en la sostracció de joies i diners en efectiu. Per evitar ser rastrejats, feien canvis continus de vehicles i relleus entre els membres operatius, cosa que va complicar les tasques d'investigació.

stats