Societat 08/04/2019

Onze interns de la presó Brians 2, en aïllament per una baralla

Els funcionaris de presons van poder reconduir la situació

Efe
1 min
Una foto d'arxiu de Can Brians

BarcelonaOnze interns de la presó de Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) es troben en règim d'aïllament des d'ahir a la tarda, després d'haver participat en una baralla entre dos grups de presos quan es disposaven a entrar al menjador del centre penitenciari. Els funcionaris de la presó van aconseguir reconduir la situació i frenar la batussa sense que cap dels treballadors resultés ferit. Pel que fa als interns implicats, tampoc van patir ferides de consideració, segons fonts penitenciàries.

Segons aquestes mateixes fonts, ahir al migdia dos interns es van embrancar en una baralla i diversos interns més s'hi van acabar sumant. La batussa va ser sufocada sense que cap funcionari de presons resultés ferit, i els reclusos implicats tampoc no van patir ferides de consideració. Com a mesura disciplinària, la direcció de Brians 2 va acordar enviar a cel·les d'aïllament, de forma provisional, onze dels presos implicats en la baralla.

Els funcionaris adverteixen d'un "escenari complicat"

En un comunicat, el sindicat UGT, majoritari a les presons catalanes, ha advertit del "complicat escenari" amb el qual es veuen obligats a treballar diàriament els funcionaris de presons, degut, segons la seva opinió, al "canvi en el perfil de la població penitenciària" que hi ha hagut en els últims anys. El sindicat atribueix l'augment de conflictivitat en les presons a l'increment del 70% d'interns de països de l'Est a les presons catalanes en els últims tres anys.

stats