Uns falsos operaris roben les lletres de la Granja Vendrell: "El que no ha passat en cent anys, ha passat en un instant"

Els lladres han aprofitat que l'establiment està en obres 

Demetri Vendrell, de la tercera generació de propietaris de la Granja Vendrell de Barcelona, amb gairebé 100 anys d'història, respon amoïnat i sorprès al telèfon. "El que no ha passat en cent anys, ha passat en un instant!", exclama. Diumenge passat, entre les vuit i les deu del matí, dos homes vestits d'operaris d'obra van pujar a unes escales de mà i van treure les lletres d' art déco amb el nom de l'establiment per sobre de la persiana. "Les lletres tenen molt de valor patrimonial i sentimental", afegeix. 

"Els testimonis no van sospitar, perquè el local està en obres i es pensaven que eren treballadors avançant feina, com de vegades fan en alguns llocs", relata Vendrell, que també va confiar en primer moment "que se les emportessin per netejar-les", fins que aquest dilluns ha trucat a la nova llogatera per preguntar-l'hi i ha negat que haguessin ordenat fer res amb aquestes lletres. Les lletres són dels anys 40, "quan aquest estil estava en decadència a Europa i a Catalunya estava de moda". 

El soroll a les xarxes socials, explica Vendrell, "ha servit perquè molta gent que pot estar al mercat de l'art, i en general, sàpiga si ho veu als Encants o a internet que són les nostres lletres". Espera poder recuperar-les amb aquest ajut i la investigació pertinent, un cop col·locada la denúncia.   

La granja, coneguda per la seva nata i els seus berenars, va ser creada el febrer del 1921 i va tancar e l setembre de l'any passat per la jubilació del propietari. Un cop tancat el local, el van llogar i ha de reobrir en els pròxims mesos, ara regentat per uns llogaters.