Societat 02/03/2020

Uns falsos operaris roben les lletres de la Granja Vendrell: "El que no ha passat en cent anys, ha passat en un instant"

Els lladres han aprofitat que l'establiment està en obres

Germán Aranda
1 min
Cartell de la Granja Vendrell

BarcelonaDemetri Vendrell, de la tercera generació de propietaris de la Granja Vendrell de Barcelona, amb gairebé 100 anys d'història, respon amoïnat i sorprès al telèfon. "El que no ha passat en cent anys, ha passat en un instant!", exclama. Diumenge passat, entre les vuit i les deu del matí, dos homes vestits d'operaris d'obra van pujar a unes escales de mà i van treure les lletres d'art déco amb el nom de l'establiment per sobre de la persiana. "Les lletres tenen molt de valor patrimonial i sentimental", afegeix.

"Els testimonis no van sospitar, perquè el local està en obres i es pensaven que eren treballadors avançant feina, com de vegades fan en alguns llocs", relata Vendrell, que també va confiar en primer moment "que se les emportessin per netejar-les", fins que aquest dilluns ha trucat a la nova llogatera per preguntar-l'hi i ha negat que haguessin ordenat fer res amb aquestes lletres. Les lletres són dels anys 40, "quan aquest estil estava en decadència a Europa i a Catalunya estava de moda".

El soroll a les xarxes socials, explica Vendrell, "ha servit perquè molta gent que pot estar al mercat de l'art, i en general, sàpiga si ho veu als Encants o a internet que són les nostres lletres". Espera poder recuperar-les amb aquest ajut i la investigació pertinent, un cop col·locada la denúncia.

La granja, coneguda per la seva nata i els seus berenars, va ser creada el febrer del 1921 i va tancar el setembre de l'any passat per la jubilació del propietari. Un cop tancat el local, el van llogar i ha de reobrir en els pròxims mesos, ara regentat per uns llogaters.

stats