Tribunals
Societat 06/02/2023

Ordenen indemnitzar i readmetre una cambrera que es va negar a treballar amb culots i sostenidor

El jutge conclou que els responsables del club de 'streptease' van atemptar contra el seu dret a l'honor

ARA
2 min
Un grup d’homes a la porta de l’strip club Dollhouse, a l’avinguda Sarrià de Barcelona, el més gran de la ciutat.

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha ordenat a un club de streptease que readmeti i indemnitzi amb 6.251 euros per danys morals una cambrera acomiadada per negar-se a vestir amb poca roba, tal com li imposaven els caps. La treballadora, l'havia contractat temporalment l'empresa AlemanProduct SL el 14 de febrer del 2020 amb un horari de les 18 a les 2 i un sou brut de 1.586 euros mensuals. Va començar a treballar al local de streptease Dollhouse de Barcelona, on li van dir com havia de vestir: només podia dur calces, culots i sostenidor.

Ella no s'hi trobava còmoda. De fet, segons la sentència a la qual ha tingut accés Efe, va patir "puntualment" situacions "incòmodes" amb un client. El juny del 2021 va decidir posar-se la roba que volia, com ara vestits i texans. L'encarregat del local no va trigar a cridar-li l'atenció: la va avisar que havia de dur la roba que li havia indicat perquè era la que volien els clients. L'endemà, el cap de l'empresa li va insistir, però ella va mantenir la negativa. Finalment, el 8 de setembre l'empresa la va amonestar per escrit i quatre dies després, veient que continuava vestint-se igual, la va obligar a agafar vacances fins que el 25 d'octubre del 2021 li va notificar la rescissió del contracte.

La dona, representada per l'advocat Javier Aranda, va recórrer als tribunals, que li han acabat donant la raó perquè consideren improcedent l'acomiadament i conclouen que l'obligació de portar poca roba atempta contra el seu dret a l'honor. Ara el jutge n'ordena la "readmissió immediata", sense que se li pugui imposar cap vestimenta. Alhora, considera "plenament acreditats" els danys morals causats a la treballadora, així com per les conseqüències que això li va comportar. El jutge conclou que es vulnera més d'un dret: a l'honor, però també a la intimitat personal familiar i a la pròpia imatge. A més, condemna l'empresa a pagar 1.613 euros a la cambrera, més el 10% d'interessos, en concepte dels sous pendents i la liquidació de vacances.

stats