SOCIETAT
Societat 20/06/2012

Qui no pagui l'euro per recepta passarà a ser deutor de la Generalitat

L'administració li reclamarà l'impost amb un recàrrec seguint els procediments de la Llei de Tributs, ha informat el Departament de Salut.

Efe
2 min

BarcelonaEl ciutadà que no pagui la taxa d'un euro per recepta retirada en farmàcia passarà a ser deutor de la Generalitat i l'administració li reclamarà l'impost amb un recàrrec seguint els procediments de la Llei de Tributs, ha informat el Departament de Salut.

"Com el medicament és un bé que no es pot negar, se li lliurarà a l'usuari encara que no vulgui pagar la taxa, però a partir d'aquest moment es convertirà en deutor", ha explicat avui, el declaracions a Efe, el gerent d'Atenció Farmacèutica i Prestacions Complementàries del Servei Català de la Salut (CatSalut), Antoni Gilabert.

En el cas de què un usuari es negui a pagar, haurà d'omplir en la farmàcia un formulari amb les seves dades que el farmacèutic remetrà al Departament de Salut.

Tal com succeeix amb la resta dels tributs, l'administració catalana serà l'encarregada de reclamar el cobrament de la taxa pendent i el consegüent recàrrec per la via voluntària o per execució forçosa.

Gilabert espera que siguin pocs els ciutadans que es neguin a pagar un impost que està pensat per contribuir a millorar el finançament del sistema sanitari i que es calcula que generarà uns ingressos de 100 milions d'euros a l'any.

"És necessària una corresponsabilització en la millora de la qualitat del sistema i no pagar les taxes és negar-se a aquesta millora", ha conclòs el responsable de Farmàcia del CatSalut.

L'impost farmacèutic del Govern, que entra en funcionament el pròxim 23 de juny, s'aplicarà sobre medicaments retirats en qualsevol farmàcia catalana amb una recepta expedida pel CatSalut amb un màxim de 61 euros tributats a l'any.

Només estan exempts de l'impost unes 127.000 persones, que són els beneficiaris del Programa de Renda Mínima d'Inserció (PIRMI), de la pensió no contributiva, de la Llei de la Integració Social dels Minusvàlids (LISM) i del Fons d'Assistència Social (FAS).

stats