Societat 26/05/2015

Les paperetes electorals també es reciclen

Es calcula que s’obtindran unes 45 tones de paper reciclat

Ara
2 min

BarcelonaQuè passa amb les paperetes que no es fan servir en les eleccions, les que queden sobre les taules dels col·legis electorals sense ser dipositades a les urnes? Van a parar a les plantes de reciclatge de paper.

Durant 3 dies els operaris municipals passen per cada un dels 265 col·legis electorals que es van instal·lar a la ciutat durant les eleccions municipals per recollir les paperetes sobrants i reciclar-les.

Orientativament, en les eleccions europees de l’any passat es van reciclar fins a 45 tones de paper. Una xifra que podria ser més o menys la mateixa en aquests comicis.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, el cap de la gestió de residus, Carles Vázquez, explica: “El que això simbolitza és que el procés de reciclatge està integrat en el nostre dia a dia, també durant les eleccions. En qualsevol de les activitats que fem, si genera residus, el que hem de fer al final és reciclar-los.”

El procés de reciclatge

Les paperetes de la ciutat són transportades fins a 2 plantes de reciclatge, una de situada prop del riu Besòs, i l’altra, a la Zona Franca. Quan els camions carregats de paper arriben a la planta, el primer que es fa és pesar-los.

Un cop a dins, les paperetes s’aboquen en una cinta transportadora que les passa per la trituradora, i després es premsa tot i acaba convertit en bales de paper.

Les paperetes, doncs, segueixen el mateix procés de reciclatge que qualsevol altre residu de paper o cartró. A la planta de reciclatge de paper de la Zona Franca cada dia arriben 7 tones de paper, que es converteixen en 700 bales llestes per ser convertides en pasta de paper.

stats