SUCCESSOS
Societat 19/08/2013

Troben sans i estalvis els dos bussejadors alemanys desapareguts a Altafulla

Els dos banyistes havien sortit de l'aigua pels seus propis mitjans per una zona diferent d'on havien entrat. Fonts de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil creuen que hi podria haver hagut un malentès per l'idioma

Agències
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha trobat sans i estalvis a terra ferma els dos banyistes alemanys que practicaven 'snorkelling' a la platja d'Altafulla (Tarragonès).

Els dos bussejadors, un noi i una noia, havien sortit de l'aigua pels seus propis mitjans i no es trobaven en perill. Havien desaparegut aquest diumenge al migdia mentre es banyaven en una zona de roques i els havien estat buscant fins que es va fer fosc. Primer, el noi va avisar els socorristes que la seva companya s'estava ofegant i ell es va tornar a capbussar al mar per buscar-la, moment en què se'l va perdre de vista. Fonts de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil creuen que potser hi va haver un malentès a causa de l'idioma. Els dos banyistes haurien sortit de l'aigua per una zona diferent d'on havien alertat que havien passat els fets. La recerca s'havia de reprendre aquest dilluns al matí.

Els equips de rescat van desplegar un ampli dispositiu, des de les dues de la tarda, per localitzar-los. S'hi va desplaçar una embarcació i un helicòpter de Salvament Marítim. També hi van treballar dues dotacions subaquàtiques del GRAE dels Bombers, bussos de la Guàrdia Civil, la Creu Roja i socorristes de l'empresa Servitur Salvament, encarregada de la vigilància a la zona.

stats