Successos
Societat 02/12/2019

Un home mata la seva parella al Prat de Llobregat i s'entrega als Mossos d'Esquadra

El crim masclista, el novè a Catalunya aquest any, s'ha comès en un pis del carrer Barcelona

Ara
3 min
Agents dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu.

BarcelonaNou cas de violència masclista: el novè aquest any a Catalunya. Un home de 44 anys ha matat la seva parella, de 36, al Prat de Llobregat i, hores més tard, s'ha entregat voluntàriament en una comissaria dels Mossos d'Esquadra del municipi, segons han confirmat fonts policials.

La policia local del Prat ha localitzat el cadàver de la dona, aquest matí, al seu pis del carrer Barcelona del municipi. La víctima tenia lesions d'arma blanca al cos i els agents locals han traslladat el cas als Mossos d'Esquadra. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra ha iniciat aleshores la recerca de l'home, que poc després s'ha presentat a una comissaria i ha quedat detingut.

Un cotxe dels Mossos aparcat a la porta de l'edifici del carrer Barcelona del Prat de Llobregat on un home ha matat la seva parella.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que no hi ha cap antecedent judicial de violència entre la parella, ni tampoc cap denúncia prèvia per maltractaments. Amb tot, l'Ajuntament del Prat ha explicat en un comunicat que la dona havia sol·licitat ajuda als Serveis Socials municipals i que rebia atenció jurídica i psicològica des d'aquest estiu. A més, fonts municipals han concretat a l'ARA que la víctima hauria demanat assessorament legal per separar-se de la seva parella, però han remarcat que no havia demanat cap mesura de protecció addicional.

La parella tenia dos fills encara menors d'edat. És per això que la titular del jutjat de guàrdia número 2 del municipi ha requerit l'actuació de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) perquè s'ocupi dels infants.

El Prat condemna l'assassinat

Aquest dilluns a la tarda centenars de persones, segons fonts municipals, s'han concentrat a la plaça de la Vila d'aquest municipi del Baix Llobregat. Sota una gran pancarta amb el lema "Ni una menys", els veïns del Prat han condemnat aquest assassinat i han mostrat el seu rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista.

Un moment de la concentració al Prat de Llobregat

L'Ajuntament del Prat també ha decretat tres dies de dol oficials i la Generalitat s'ha unit a la condemna del feminicidi amb un comunicat en què expressa el seu condol a la família de la víctima. La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha insistit en el compromís del Govern i la "tolerància zero amb la violència masclista de qualsevol tipus i la no complicitat de l'entorn amb els agressors".

Si es confirma oficialment la naturalesa d'aquest assassinat, la mort d'aquesta veïna del Prat seria el novè cas de violència masclista a Catalunya aquest any i elevaria fins a 53 les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles a Espanya durant aquest 2019 i fins a 1.029 les víctimes que s'acumulen des del 2003, any en què es van començar a comptar estadísticament aquestes morts. Aquest registre, a més, no inclou els tres casos més recents, que estan encara sota investigació, ni tampoc els assassinats de dones a mans d'homes que no eren la seva parella, com per exemple, el cas de la jove mestra Laura Luelmo, assassinada després de patir una agressió sexual.

stats