Societat 24/10/2013

El Parc Güell, a punt per a l'entrada regulada

A partir del 25 d'octubre hi podran accedir un màxim de 900 persones per hora, 800 de les quals pagaran tiquet

Ara
2 min

BarcelonaEl conjunt arquitectònic del Parc Güell tindrà controlat l'accés a partir del 25 d'octubre. Hi podran accedir un màxim de 900 persones per hora, 800 de les quals seran turistes i visitants que pagaran entrada i 100 seran persones registrades a la comunitat Gaudir+BCN, que podran accedir-hi gratuïtament. Els escolars i professors de les escoles properes i també els veïns podran entrar-hi de franc amb un carnet personal.

L'accés a la zona monumental es farà per cinc punts diferents: tres al sector sud ubicats al carrer d'Olot, per on es preveu que entri el públic general, i dos a la plaça de la Natura, per on entraran els grups de turistes d'operadors turístics que hi accedeixin des de l'aparcament d'autobusos de la carretera del Carmel.

Amb la nova regulació, el Parc Güell també estrena una aplicació mòbil que permet fer una visita guiada de 35 minuts a través de nou panells informatius amb codis QR situats en els espais més emblemàtics del parc.

Actuacions per adequar l'espai

El Parc Güell disposarà de dues noves construccions fixes amb caixers automàtics per a la retirada d'entrades i mobiliari desmuntable en els controls d'accés. Seixanta persones treballaran en aquests punts per verificar les entrades.

La zona d'aparcament d'autobusos ha ampliat fins a 25 el nombre de places d'aparcament i s'han habilitat cinc places més per encotxar i desencotxar els vehicles, que després hauran d'esperar uns metres més enllà, a l'entorn de la plaça de Sanllehy.

Els gestors del parc preveuen pagar les reformes que s'han fet amb els diners que ingressaran en el primer any de venda d'entrades. A més, es calcula que l'accés de pagament generarà un superàvit d'un milió d'euros a l'any, que reduirà la despesa en el manteniment i la neteja de la resta de zones verdes.

stats