SOCIETAT
Societat 07/06/2012

El Parlament insta el Govern a reformar el PIRMI per incloure com a beneficiaris els aturats sense prestació

La cambra demana al govern espanyol que mantingui els plans d'ocupació per a persones amb dificultats d'inserció i amb discapacitat

Acn
2 min

BarcelonaEl Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció que insta el Govern a reformar la normativa que regula el PIRMI per incloure-hi com a possibles beneficiaris "el nombre màxim de persones aturades sense ingressos". La cambra catalana també ha demanat a l'executiu català que exigeixi al govern espanyol que mantingui els plans d'ocupació per a la contractació de persones amb dificultats d'inserció laboral i de persones amb discapacitat amb la mateixa dotació que el 2011. El text, presentat pel grup d'ERC i esmenat pel de CiU, també inclou una reivindicació dels centres especials de treball de Catalunya i exigeix al Govern un pla estratègic que en garanteixi la sostenibilitat. Amb les úniques abstencions dels diputats d'ICV-EUiA i de SI, el Parlament ha aprovat una moció que reclama al Govern una revisió de la normativa del PIRMI en el sentit que aquest pugui incorporar les persones aturades que no reben cap prestació. Almenys, segons diu el text, "el nombre màxim". Aquest punt forma part d'una àmplia moció sobre polítiques contra l'atur que ha presentat ERC i que ha inclòs esmenes de CiU. La majoria del text ha tirat endavant amb el suport de tots els grups polítics, excepte alguns punts –que feien referència a exigències al govern espanyol– als quals s'hi ha oposat el PPC.

Segons el text de la moció, el Parlament considera una necessitat de primer ordre mantenir les polítiques actives d'ocupació, així com el suport a l'emprenedoria privada, social i cooperativa. A més, la cambra ha expressat el seu rebuig a la retallada del govern del PP en matèria de polítiques actives d'ocupació i ha reconegut la tasca dels orientadors laborals. El diputat republicà Oriol Amorós ha celebrat que CiU s'hagi aliat ara amb ERC en matèria de polítiques d'ocupació, quan fins ara sempre ho havia fet amb el PPC. Amorós ha valorat especialment, a banda de l'aprovació del punt que insta a reformar el PIRMI, que s'hagi animat l'executiu català a desenvolupar programes propis que permetin tants plans d'ocupació com els que ha eliminat el PP, a restituir la capacitat dels serveis d'ocupació com els que ha eliminat el PP, a mantenir la capacitat d'ajut a la creació de cooperatives que ha eliminat el PP o a mantenir els orientadors laborals del SOC que el govern popular volia eliminar, tot incorporant-los a la plantilla de la Generalitat.

A més, la moció reclama que s'asseguri el sistema d'ajuts als llocs de treball per a persones discapacitades fins a un 75% en casos de discapacitat profunda i exigeix als bancs que han absorbit caixes que mantinguin l'obra social. Al Govern, el text li reclama també que avanci en la integració dels tres sistemes de formació professional i que mantingui l'oferta formativa per als alumnes que no aprovin l'ESO per tal de fer possible la seva inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.

stats